Политика

Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро пенсия?

Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро пенсия?

 

merkel

 

 

 

БСП е готова да управлява. На 21 юли ще предложим нашата визия за управление на България, ще представим нашата визия за решение на проблемите в най-чувствителните сектори.

Това каза в предаването Панорама по БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева.

 

 

 

Не само БСП критикува българското европредседателство. Ние работихме за едно успешно председателство. Трябва да отбележим обаче, че печелят онези страни, които имат силни граждански общества, свободни медии и силни партии, които са коректив на управляващите. Едно председателство не трябва да загърбва вътрешните проблеми и да успива опозицията. Ние сме най-бедната държава в Европейския съюз, много оценки ни сочат и като най-корумпираната държава, така че вотът на недоверие няма нищо общо с председателството, заяви Лечева.

 

 

 

 

Вярно е, че правителството работи за своя собствен авторитет и за авторитета на Борисов, но нашето желание беше да се работи за просперитета на България и да се наложат всички онези теми, които касаят българските граждани, като социалния стандарт, които имат страни като Франция и Германия, така че не могат да ни обвиняват за поведението ни. Искахме да бъдем една конструктивна опозиция, посочи социалистката.

 

 

 

 

Това управляващо мнозинство не може да зададе устойчив дневен ред, работещи решения също няма. Чух, че дневният ред е бил изключително динамичен, но в крайна сметка остават тежки проблеми. Не става „да ти се махнат от главата“, трябва сериозни реформи в сектори като социалната политика.

С години е отлагано решението на проблеми. Всичко това налага болезнени решения, в някои сектори трябва да се реже до кокал. Така трябва да се действа, особено в борбата с корупцията, подчерта зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.„

 

 

 

 

 

Бедността е най-големият проблем у нас. Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро пенсия? Българските граждани искат да живеят достойно, като останалите европейци, не искат да са на дъното. А ние се отдалечаваме от предпоследните. Да погледнем само какъв растеж има в Румъния. С растежа у нас много трудно ще стигнем европейския стандарт, заяви Лечева.

 

 

 

 

 

По думите й управляващите нямат нито една успешно проведена реформа. Всяко правителство на ГЕРБ отлага реформите, каза още Весела Лечева.

Източник: Епицентър.бг

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024