Важно

Паника в ЕС преди „Деня Х“: Путин и Тръмп делят света и Европа на нови сфери на влияние, кой къде попада… ОБЗОР

Паника в ЕС преди „Деня Х“: Путин и Тръмп делят света и Европа на нови сфери на влияние, кой къде попада… ОБЗОР

 

epa06073287 Russian President Vladimir Putin (L) and US President Donald J. Trump (R) meet on the sidelines of the G20 summit in Hamburg, Germany, 07 July 2017. The G20 Summit (or G-20 or Group of Twenty) is an international forum for governments from 20 major economies. The summit is taking place in Hamburg from 07 to 08 July 2017. EPA/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

 

 

 

Американският президент Доналд Тръмп прави все по-странни и шокиращи изявления преди утрешната си среща с руския си колега Владимир Путин в Хелзинки. Цяла Европа е настръхнала от непредсказумото му и остро поведение към съюзниците, а в Брюксел, Берлин, Париж и останалите европейски столици са буквално в паника от това, което може да се случи утре..

 

 

 

 

Европейският съюз е враг. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за CBS часове преди срещата с Владимир Путин в Хелзинки в понеделник.

 

 

 

 

След спорната среща на върха на НАТО и противоречивото посещение на Острова, президентът Тръмп нападна друга западна институция преди разговорите с руския лидер.

 

 

 

Тръмп е по-голяма заплаха от Путин за световния мир според германците

Тръмп е по-голяма заплаха от Путин за световния мир според германците

За тях Путин е много по-приятен и компетентен от Тръмп

 

 

 

 

Запитан да посочи „в момента, които са най-големите врагове в света“ на САЩ, Тръмп заяви: „Добре, мисля, че ние имаме много врагове. Мисля, че ЕС е враг заради това, което ни правят в търговията. Сега вие не бихте мислили ЕС, но те са враг. Русия е враг в някои отношения. Китай е враг икономически, определено те са враг. Но това не означава, че те са лоши. Нищо не означава. В смисъл, че те са конкуренти„.

 

 

 

Тръмп казал на Тереза Мей да съди Европейския съюз

Тръмп казал на Тереза Мей да съди Европейския съюз

„Не да преговарям – да ги съдя“

 

 

Американският президент даде интервюто по време на визитата си в Шотландия.

 

 

 

 

 

Уважавам лидерите на тези държави. Но в търговски смисъл те наистина се възползват от нас и много от тези държави са в НАТО и те не си плащат сметките„, добави Доналд Тръмп.

 

 

 

 

По-рано днес премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви пред Би Би Си, че е била насърчавана от Доналд Тръмп да „съди ЕС“.

 

 

 

 

 

 

Това е „брутално“, коментира Мей, която едва ли е очаквала подобен подход от страна на най-верния си съюзник…

 

 

 

 

 

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас предупреди президента на САЩ Доналд Тръмп да не сключва едностранни споразумения с Русия за сметка на съюзниците на Вашингтон, информира „Ройтерс“.

 

 

 

 

 

 

Тръмп, който ще се срещне с руския президент Владимир Путин във Финландия в понеделник, тази седмица обвини Германия, че е „пленник“ на Русия заради енергийната си зависимост от Москва. Той също така призова страните членки на НАТО да увеличат парите за отбрана.

 

 

 

 

 

На 16 юли в Германия внимателно ще следят хода на преговорите между президентите на Русия и САЩ. Германците се вълнуват от три въпроса: бъдещето на НАТО, статутът на Крим и съдбата на „Северен поток-2“.

 

 

 

 

Представителят на федералното правителство за сътрудничеството между руското и германското общество Дирк Визе отказа коментар.

 

 

 

 

 

 

 

В същото време той, както и много други германски политици и експерти ще следи много внимателно хода на преговорите. През последните месеци Германия многократно беше обект на нападки от страна на Тръмп.

 

 

 

 

 

 

На този фон най-малките признаци, че американският лидер е успял да постигне взаимно разбирателство със своя руски колега могат още по-силно да опънат нервите на официален Берлин, коментира „Дойче веле“.

 

 

 

 

 

 

 

Руският президент Владимир Путин пък се надява, че отношенията между Русия и Франция ще излязат на траектория на позитивно развитие и двете страни ще преодолеят сложностите и ще възстановят инструментите на сътрудничеството. Той каза това по време на беседата си с президента на Франция Еманюел Макрон в Москва днес, предаде ТАСС. Макрон бе в Москва за финала на Мондиала.

 

 

 

0000382296-article2

 

 

Журналисти на финландския вестник Helsingin Sanomat публикуваха открито писмо към президента на Русия Владимир Путин и държавния глава на САЩ Доналд Тръмп във връзка със срещата в Хелзинки в понеделник, информира ТАСС.

 

 

 

 

Писмото е публикувано на страниците на изданието тази нощ на три езика – фински, английски и руски език.

Вестникът отбелязва, че планираната среща на най-високо ниво връща спомените на финландците за проведените в миналото подобни срещи между Русия и САЩ. Нерядко се случва пристигането на лидерите на суперсилите в Хелзинки да бъде белязано от напрегната атмосфера, но в края лидерите напускат с усмихнати лица. Този феномен дори си има име: „Духът на Хелзинки„, припомнят журналистите.

 

 

 

 

 

Но според тях изключително сложна задача е да се прогнозира резултатът от срещата заради бързо изменящата се ситуация в Русия и САЩ през последните години. Журналистите се надяват, че лидерите на двете държави няма да разрешават „европейски въпроси без участието на самите европейци“.

 

Ясен е дневният ред на срещата между президентите на САЩ и Русия – Доналд Тръмп и Владимир Путин.

Това разкри руският президентски съветник Юрий Ушаков.

Кремъл: Срещата Путин - Тръмп започва в 13 часа

Кремъл: Срещата Путин – Тръмп започва в 13 часа

Няма ограничение за нейната продължителност

 

 

 

 

 

 

Той уточни, че лидерите на САЩ и Русия ще обсъдят състоянието и перспективите на отношенията между двете страни, както и редица други теми, съобщава РИА „Новости“.

 

 

 

 

 

 

 

Ние сме готови да разгледаме буквално всички ключови въпроси от двустранната и международната програма. Основната тема на разговора, разбира се, ще бъде състоянието и перспективите за развитие на руско-американските отношения „, каза Ушаков.

Финландия върна граничните проверки заради срещата Путин-Тръмп

Финландия върна граничните проверки заради срещата Путин-Тръмп

 

 

 

 

 

 

Освен това, руският президент Владимир Путин и държавният глава на САЩ Доналд Тръмп смятат да обсъдят едностранно оттегляне на САЩ от иранската ядрена сделка и продължаващата криза в Сирия.

 

 

 

 

 

„Очаква се, че лидерите също ще засегнат проблемите с договора за ядрените сили със среден обхват, включително в контекста на поставяне на съединения на военна основа в държавите -членки като Румъния„, каза Ушаков

 

 

 

 

 

 

В допълнение, Ушаков каза, че Путин и Тръмп биха обсъдили ареста на руснаци в трети страни, по искане на американската страна, както и позицията на САЩ за борба с „Северен поток-2“ и уреждането на ситуацията в Северна Корея.

 

 

Нюз БГ, Фокус, БНТ, Гласове

 

 

 

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022