Европа

Пияният Юнкер трябва да бъде спрян, преди да е съсипал Евросъюза!

Пияният Юнкер трябва да бъде спрян, преди да е съсипал Евросъюза!

iunker_1
Жан-Клад Юнкер се появил пиян на срещата на НАТО в Брюксел. Сефте комендански. Това отдавна не е новина. Председателят на ЕК се кандилкаше като монах от разказите на Чосър при откриването на българското председателство.

И не само. Човещина е, ще го защитят някои – хиляди българи пият всеки ден по 2-3 ракии и 3-4 бири (1-2 бутилки вино) след това. Вярно, но те не ръководят най-мощното междудържавно обединение в света.

 

Ако Юнкер си живееше кротко в огромната къща в Луксембург и се наливаше с каквото му е вкусно, щяхме да му кажем „наздраве“ и „да си жив и здрав“. Но той се е нагърбил с други неща, които засягат пряко и България.

Председателят на ЕК да кърка ката ден и да се излага, освен позорно е и много опасно. Защото поведението му предизвиква съмнения относно ползата да сме в ЕС въобще.

 

Евроскептицизмът ескалира, както никога досега. Не само в България, но тук особено очевидно. Ангажираните политици и медии в кампанията за излизане на страната ни от Евросъюза – има такъв план – това и чакат. Вижте го Юнкер, казват те, – този пияница ли мисли за пролбемите ни. Прави са. Няма как Юнкер в това състояние да реагира адекватно на всички сигнали и папки с доказателства за гранде корупцията в България. Не може да е адвекватен и към неработещата ни съдебна система и установяването на диктатура на прокуратурата – вече факт. Да не говорим за контрола върху изхарчването на парите от еврофондовете.

 

На пияния Юнкер някои противопоставят трезвия като краставичка руски Президент Путин. Единият се кандилка, занимава се с „проблемите“ на инцеста, лепи целувки наляво и надясно. Другият – овладян, в завидна физическа форма. Това ще се коментира на поредната руско/съветофилска среща на яз. „Копринка“, а не милионите умиращи от алкохолизъм руснаци всяка година.

Мнозина помнят, че преди години Юнкере бе разследван за корупция в собствената му страна. Той ще остане в историята и с това, че изгуби Англия за съюза.

Невиждан скандал предизвика и наложеният избор на Мартин Зелмайер за генерален секретар на Европейската комисия. Той бе шеф на кабинета на Юнкер, негов любимец, определян от наблюдателите като “сивият кардинал”.

 

Освен това по времето на Юнкер европейският дух започна да се размива, което е огромен грях.

 

Юнкер се оправдава, че не алкохола, а ишиасът оплита стъпките му. Съжаляваме, ако е така, но вече гледахме Брежнев, Черненко и Цола Драгойчева, които бяха изваждани пред публика с памперси и подкрепяни от няколко души. Тази гротеска не е полезна за никого.

 

Жан-Клод Юнкер трябва да подаде оставка веднага. Да му бъде поискана, ако не се сеща. Нов избор, съкращения в бюрократичната машина, нови идеи. Иначе недоверието ще набъбва като снежна топка. България извън Европа е обречена. Противниците на това мнение да погледнат статистиките преди да избълват поредната доза болшевизъм.

 

Д-р Димитър Попкутуев

ФРОГНЮЗ

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/piianiiat-iunker-triabva-bade-sprian-predi-sasipal-evrosaiuza.html

Европа

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024