Коментари

Помогни на олигарх, за да ти помага и той

Помогни на олигарх, за да ти помага и той

 

37390812_2029421977110601_2137183650704261120_o

 

Пореден скандал тресе държавата. И отново заради далавера на управляващите, с която „законово“ спасяват едни от своите олигарси – братята Домусчиеви. В основата на заверата този път освен ГЕРБ са и партиите на Волен Сидеров „Атака“ и на Красимир Каракачанов – ВМРО, а за осветляването на машинацията заслуга има коалиционният им партньор НФСБ на Валери Симеонов.

 

 

 

Накратко – иде реч за окончателно приетото „на пожар“ изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, според което ангажиментите по приватизационни договори вече ще важат за 5, а не за 10 години. Безсрамното е, че текстът има и ретроактивно действие, което значи, че ще важи и за вече сключени договори.

 

 

 

Наскоро Домусчиеви загубиха дело от държавата, в резултат на което догодина ще трябва да платят 58 млн. лв. наказателна такса, защото не спазват изискването в договора за приватизация на БМФ за поддържането на определен тонаж на наличните кораби. С новите промени обаче задълженията им ще бъдат опростени, а Валери Симеонов обяви, че ако това стане, е готов да жертва участието си в коалицията.

 

 

 

Любопитното е, че предложението ангажиментите да важат за 5 години по-малко е направено от депутата от „Атака“ Николай Александров, а това да важи и за вече сключени договори – от Емил Димитров-Ревизоро, също „патриот“ от квотата на ВМРО.

 

 
„ГЕРБ продадоха държавата за 58 млн. лева.“, гневят се Симеонов и хората му. Засега обаче не им стиска да направят фаталната крачка, с която да се разделят с властта. Инак едва ли има нормален човек, който да не се възмути от прокараната от мнозинството гавра. Защото очевидно лобисткият текст „със задна дата“ е запазена марка на корумпирания, купен некадърник.

 

 

Запазена марка на цялостното управление на ГЕРБ. Нито един от гласувалите го не може да обясни и какви обществени интереси защитава този закон, намалявайки наполовина времевия ангажимент, поет от собственика. А обратното – какви интереси на собственика защитава – е повече от очевидно. Но такава ни е политическата каста – марионетки, назначени от ояли се олигарси и велможи, за да защитават техния интерес.

 

 
Нещо повече. Вместо да се покрият и да потънат в земята от срам, в лагера на „патриотите“ избухна поредният техен вътрешен спор с морализаторски обяснения. Довчерашният „народен трибун“ Сидеров, който жигосваше олигарси и грабители, се нахвърли на Симеонов с упреците, че работел в полза на ДПС и БСП и връщането им на власт.

 

 

 

„Атака“ била фундаментът на патриотичната коалиция, защото е влизала и преди в парламента самостоятелно, за разлика от ВМРО и НФСБ. Затова Сидеров пита риторично: „Да нападаш идейната база, да нападаш фундамента, на кого е изгодно това? На ДПС на първо място и на БСП, които искат да вземат тази ниша. Изгодно им е на тях.“

 

 

 
Не знам как се чувстват оредяващите привърженици на „Атака“, но безсилието и наглостта на лидера им наистина минава всякакви граници. На Волен ли точно трябва да се обяснява, че ДПС никога не е напускало властта. И най-яркото доказателство за това се нарича Делян Пеевски, друг неоспорим и незаобиколим фактор, който крепи днешната власт.

 

 

 

 

Защото, ако помощта на ГЕРБ за Домусчиев лъсна с акта за някакви си 58 милиона, то обслужването на другия голям олигарх никога не е преставало. Имаше един сериал „Всички обичат Реймънд“. В нашия случай, ОПГ-то в парламента е от сериала „Всички обичат Пеевски“, респективно ДПС. Парламата и циркът са за пред мат’рЯла.

 

 

 
Досега патриотите потушаваха всеки свой скандал, като вадеха своята светая светих – коалиционното им споразумение. Днес вече занимават публиката с това дали ще се явяват заедно на следващи избори – нещо, което никого не вълнува. Видно е, че времето им изтича и затова я карат през просото.

 

 

 

Затова пък по форуми и социални мрежи хората изчисляват как с тези 58 млн., които властта подари на Домусчиеви, можеше да се помогне на децата с увреждания. Или на злощастните стопани в Странджа, където клането на животните им продължава. По-ярка предизборна платформа от това – здраве му кажи.

 

 

 

Валентин Георгиев, ДУМА

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024