ОБЩЕСТВО

По морето пропищяха от солени цени в заведенията, собствениците извадиха голямата секира…

По морето пропищяха от солени цени в заведенията, собствениците извадиха голямата секира…

 

orig

 

 

Туристи пропищяха от солени цени по морето. Социалните мрежи се напълниха с възмутени разкази за невероятни за българската действителност стойности на храната и питиетата. Заради слабия сезон в заведенията са извадили голямата секира и слагат страховити числа на ястията си.

 

 

 

 

„11 лева платих за парче пица в пицария в Несебър. Като се добавят и безалкохолните напитки, семейството ми олекна с 60 лева за един обяд. А децата искат сладолед и торти, сладкарниците са на всеки ъгъл. Фалирахме и съкратихме почивката си“, пише в социалната мрежа Георги Желязков от Стара Загора, цитиран от „Бургас инфо“.

 

 

 

 

 

 

„25 лева за една ципура на скара в Созопол. И то без гарнитура, само с лимонче. Представете си, какво е да даваш по 100 лева всяка вечер, ако консумираме риба. Мешаната скара не отстъпваше по цена, а на всичко отгоре шишчето и пържолката бяха миниатюрни“, оплаква се Соня Великова от София.

 

 

 

 

 

 

„Тръгнахме с намерение да изкараме две седмици в Ахтопол, но успяхме да останем само една.Или трябваше да се храним със сухоежбина в квартирата, а хазяйката не даваше. Другият вариант бе да влезем в кръчмите и да останем без пари. Дори в заведенията за бързо хранене всичко беше на тройна цена“, оплаква се Валентин Новчев от Сливен.

 

 

 

 

 

 

Недоволни от цените туристи има и в Приморско, и в Царево. Хора от Кърджали пък твърдят, че в Гърция храната тази година е била по-евтина от българската, стига да не си поръчваш току що уловена риба.

 

 

 

 

 

 

Тази ценова политика може да накара доста българи да преосмислят догодина къде да почиват-дали у нас или при съседите, коментират в социалната мрежа възмутени българи.

 

Дир БГ

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/letovnitsi-po-moreto-propishtyaha-ot-soleni-tseni-v-zavedeniyata

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024