Политика

Президентът лъже! Давам му 3 дни срок да докаже твърденията си…

Президентът лъже! Давам му 3 дни срок да докаже твърденията си…

 

 

Днес с изненада чух, че президентът Румен Радев коментира тема, която силно ме впечатли. Цифрите, които той коментира, бяха наистина впечатляващи, а именно, че по време на служебното правителство са събрани просрочени вземания в размер на 1,6 млрд. лева, основно от енергетиката. Това каза на извънреден брифинг в Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова. „Това е не силно преувеличено, това е лъжа“, обяви тя.

 

 

 

„Бюджетът на Министерството на енергетиката е 256 млн. лева за 2017 г. Няма как да говорим за 1,6 млрд. лева в абсолютно никакъв случай“, посочи Теменужка Петкова, изопачавайки думите на Радев, който не каза, че цялата сума е от събрани вземания в енергетиката, а само част от нея.

 

 

 

 

 

„Това е абсолютна манипулация, една неистина. Това или трябва да бъде доказано от президента и той да ни убеди, че това е така, или да бъдат представени документи, които да покажат, че той говори истината“, обяви тя.

 

 

 

 

 

 

Министър Петкова даде тридневен срок на държавния глава да докаже твърденията си.

 

 

 

 

 

„Мисля, че един срок от 3 дни е достатъчен, за да можем да се убедим в това, което говори президентът“, каза още Петкова.

 

 

 

 

 

Депутати от ГЕРБ също призоваха президента да даде доказателства, че служебното му правителство е събрало 1,6 млрд. лева

 

 

 

 

 

 

„Настояваме в следващите часове или най-много дни, до края на седмицата, президентът Румен Радев да предостави доказателства за събраните 1,6 млрд. лв. под формата на документи. Ако не го направи, ние ще считаме, че освен г-жа Лъжа, имаме и г-н Лъжа (управляващите нарекоха така лидера на БСП Корнелия Нинова преди време – б.р.)“, заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

 

 

 

 

 

Така той отговори на твърдението на държавния глава, че неговото служебно правителство е събрало просрочени вземания от много години в сферата на енергетиката. Думите на президента пък бяха в отговор на изнесените от ГЕРБ данни, че именно по време на назначеното от него служебно правителство сивият сектор у нас е придобил голяма сила.

 

 

 

 

 

„Абсолютно невярно е това. Служебното правителство остави милиард и 600 милиона, нека кажат къде са. Това ме навява на мисълта, че там нарочно не са търсени тези вземания от определени компании. Направете подробна справка, аз мога да ви я дам“, заяви Радев и призова управляващите да подкрепят твърденията си с реални цифри.

 

 

 

 

 

„Няма как това да не бъде документирано в Министерството на енергетиката. „Позитано 20“ произвежда фалшиви новини през определени сайтове. Тези лъжи се повтаряха от лидера на БСП госпожа Нинова. Президентството също повтаря част от фалшивите новини, които те произвеждат.

 

 

 

 

 

Това е много мощна атака, която върви, но ние сме готови да отговорим. Няма да се поддадем на подобни атаки. Президентът говори за операция „Пречупване“ – тя съществува и е в ход, ние обаче сме готови да я спрем“, заяви Биков.

 

Гласове

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024