Политика

„Свободна Европа“ идва да свали ГЕРБ. Поръчката е от ЦРУ след „доноса“ на Цв. Василев за КТБ и „зависимостите“ от Путин

„Свободна Европа“ идва да свали ГЕРБ. Поръчката е от ЦРУ след „доноса“ на Цв. Василев за КТБ и „зависимостите“ от Путин

 

пеаа

 

 

Цветан Цветанов заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова тв, че „Свободна Европа“ се завръща заради „фалшивите новини“ на БСП. Цв.Цв. не си вярва, разбира се.

 

 

 

 

Вторият в ГЕРБ е близък до някои служби в САЩ, но очевидно поне в ЦРУ вече не му вярват, щом като рефрешват проекта си „Свободна Европа“ за България.

 

 

 

 

 

 

„Свободна Европа“ се връща, за да громи корупцията по високите етажи на властта и да свали ГЕРБ.

Поръчката и финансирането е от ЦРУ след „доноса“ на Цветан Василев за КТБ.

 

 

 

 

 

 

Цветан Цветанов, естествено, знае, че „БОЕЦ“, Люба Кулезич, Мирослав Иванов и Огнян Стефанов, подписали писмото до Конгреса на САЩ, са сочени като близки до Цветан Василев.

 

 

 

 

 

 

 

„През последните десетилетия гражданите на България живеят в условията на фасадна демокрация. Разделението на властите е условно. Парламентът е със скандално ниски нива на обществено доверие. Той функционира все по–видимо под диктата на управляващата партия ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

В ролята на премиер и глава на изпълнителната власт той успя – явно или не – да си присвои множество правомощия и контролни функции, в това число и над службите за сигурност. В ход е отслабване на институциите и установяване на едноличен авторитарен режим“, пише в писмото.

 

 

 

 

 

 

 

Описаната в писмото обстановка очевидно е съвпаднала с грамите на резидентурата на ЦРУ в България и с докладите на посланик Ерик Рубин до Държавния департамент на САЩ.

 

 

 

 

 

 

 

Решението за възобновяването на дейността на „Свободна Европа“ е удар по властта. ГЕРБ може да загуби евроизборите, ако подцени ролята на „Свободна Европа“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Материалите им срещу „корумпираната власт“ ще бъдат подхванати от други медии и ще се вдигне Вълна. Аферата „Барселона“ ще му се види захарен памук на Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

„Биволъ“ на Асен Йорданов, един от седемте подписали писмото до Конгреса на САЩ, и „Свободна Европа“ ще действат в синхрон. Ако Бойко Борисов подцени Поръчката, няма да довърши и този мандат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всъщност Писмото е върхът на сладоледа. Причината за връщането на „Свободна Европа“ е, че Цветан Василев е дал на американците ВСИЧКО в „доноса“ си – за фалирането на КТБ и механизмите на мегакорупцията.

 

 

 

 

 

Цв. Василев е посочил зависимостите на „тримата големи“ от Кремъл и ги е описал като „заплаха за националната сигурност“ заради тази зависимост, твърдят независими източници от две български служби.

 

 

 

 

 

 

 

Очевидно „вътрешната информация“ е съвпаднала с това, което е във файловете на службите на САЩ, за да се стигне до връщането на „Свободна Европа“, чиито корени са изцяло в ЦРУ.

 

 

 

 

 

Целите на операция „Свободна Европа“ са посочени в Писмото-„грама“, „донос“, „разобличение“. Медията няма да ги обяви, но ще работи за тях.

Писмото на журналистите, поискали възстановяването на радио „Свободна Европа“, посочва причините – фасадна демокрация, условно разделение на властите, диктат на Бойко Борисов над парламента, контрол над службите за сигурност, медиен монопол.

 

 

 

 

 

„Огромната част от печатните медии са собственост на един човек, притежаващ и пълен контрол върху разпространителната мрежа в страната и неговото име е Делян Пеевски – депутат и олигарх“, пише в писмото.

„В ход е отслабване на институциите и установяване на едноличен авторитарен режим.“, „шамар срещу Борисов“, и за това ли се връща „Свободна Европа“ – да води битка срещу едноличния режим на Бойко Борисов?!

 

 

 

 

 


„Правителството в лицето на премиера Бойко Борисов работи в симбиоза с Пеевски“, продължава писмото. Това е „шамар срещу властта“, а не само „шамар за българската медийна среда“, както пише проф. Ивайло Дичев, който се чуди защо ли се връща радиото…

Писмото атакува дори главния прокурор Сотир Цацаров. Всъщност атаката е срещу „тримата големи“ – „случайно“ сочени като врагове на Цветан Василев. Поне половината подписали писмото са посочвани като близки до „банкера-беглец“.

Медията вероятно ще обяви целите и тезите си доста по-консервативно – „медийна среда“, „свобода на словото“, „битка срещу цензурата и медийния монопол“, „разобличаване на корупцията по високите етажи на властта“.

 

 

 

 

 

 

И като следствие – срещу причинителите  и консуматорите на корупцията, свързани с властта. Въпросът „Защо „Свободна Европа“ се връща в България?“ на проф. Ивайло Дичев е риторичен.

„Свободна Европа“ може да се превърне в детонатор на имплозия в Системата, а не просто във флагман за сваляне на дадено правителство чрез гражданско неподчинение, провокирано от мултиплицирани журналистически „бомби“.

 

 

 

 

 

 

 


„Сбодна Европа“ ще стане основа за изплитане на медийна мрежа – „Биволъ“, „Фрог“, Илиян Василев и още китка сайтове и блогове, които ще принудят дори национални медии да ги цитират.

Вероятно Бойко Борисов най-добре разбира защо лобито на ЦРУ в Конгреса връща „Свободна Европа“ и ще се опита да опакова радиото с встъпително „самокритично интервю“, което ще предложи на главния редактор Антони Георгиев.

 

 

 

 

 

 

Радио „Свободна Европа“ ще бъде регистрирано, естествено, като „чуждестранен агент“ и няма да скочи да сваля кабинета „Борисов-3“ на щурм, но ще припознае и институционализира и като американска, т.е. на Началника, гледната точка на критични срещу властта медии.

bgsniper.com

 

https://www.bgsniper.com/politics/10005-1

 

 

 

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024