ЗАБАВНО

Смайващо ВИДЕО! Котарак всеки ден носи в офис купища долари, служителите се слисаха, когато разбраха откъде ги взема

Смайващо ВИДЕО! Котарак всеки ден носи в офис купища долари, служителите се слисаха, когато разбраха откъде ги взема

 

 

1532715462-sdf

 

Веднъж Стюард МакДаниъл – собственик на фирмата за маркетинг GuRuStu в американския град Тълса, се изправил пред сериозен проблем. В офиса на фирмата, разположен на партера, се появили мишки. Приемайки решението да се сдобие с котка, Стюард отишъл в местния приют за животни. Мъжът там си избрал шестмесечно котенце и го приютил в офиса на компанията си.

 

 

 

Котенцето се чувствало прекрасно в новия си дом. Цял ден се разхождало из стаите, качвало се на компютърните клавиатури и „помагало“ на служителите са изпращат все още недописаните електронни писма. Е, също е ловило и мишки.

 

 

 

 

 

 

Веднъж служителите на фирмата забелязали обаче нещо странно. Пред затворените стъклени врати, водещи в сградата, на пода лежала купчина дребни банкноти, а до тях седяло вече порасналото котенце. Хората били в недоумение. Откъде са се взели парите, а и в такова количество?

 

 

 

 

 

 

 

На следващия ден ситуацията се повторила. Решавайки да изяснят какво точно се случва, служителите започнали внимателно да следят котката и установили следното. През деня котката прекарвала доста време пред стъклените врати, припичайки се на слънце.

 

 

 

 

 

 

Минаващите покрай нея хора, желаейки да си поиграят с котето, промушвали през процепа на вратите банкнота, а котката ловко я хващала.

 

 

 

 

 

 

 

Трябва да се каже, че сградата се намира в район, където има много развлекателни центрове и пешеходни алеи. На ден покрай офиса минавало страшно много народ, който пък на никъде не бързал. Затова парите към вечерта ставали доста много.

 

 

 

 

 

 

Служителите на фирмата заедно със собственика решили да изразходват „припечелените“ от котето пари за добра кауза – да ги предават на местен център за бездомници. А на вратата на офиса те написали и съответната обява.

 

 

 

 

Славата за котката филантроп бързо се разнесла и из другите градове, хората започнали да пращат пари за благотворително, а дори и по интернет.

 

 

 

 

 

В резултат на любовта си към наличните котето дори се сдобило и със съответния прякор CASHnip (комбинация от думи, CASH – налични пари и и CATNIP – коча билка, чиято миризма много привлича котките).

 

 

 
В крайна сметка тази прекрасна житейска история обиколи света, все пак доброто поражда добро.

 

 

 

 

 

 

Приютявайки котето от приюта, вместо да си купи породиста котка, собственикът на фирмата е направил толкова голямо добро дело, колкото не е могъл и да сънува. Котето се разплатило двойно за добротата – хем е ловило мишки, хем и пари за бездомните е събирало.

 

 

 

 
Какъв невероятен кръговрат на доброто!

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: blitz.bg

ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023