Коментари

Усещане за разпад

Усещане за разпад

 

563633_10200914437245279_2037488363_n

 

 

От няколко дни насам сме свидетели на силно бълбукане из върховете на държавата, което взе да избива по всички фронтове и да създава усещане за разпад.

 

 

 

Цяла България е настръхнала срещу неадекватното поведение на институциите с клането на животните в Странджа. Хората вече не вярват на нищо и на никого, самоорганизират се за отпор и самозащита, а полицейщината и противоречивите обяснения още повече засилват напрежението.

 

 

 

Вместо да се опита да укроти обстановката обаче, ГЕРБ активира на пожар „тараните“ си в лицето на Тома Биков, Антон Тодоров и Гърневски, които заговориха за „пълзящ преврат“ и конспиративни сценарии за сваляне на властта. В основата на атаката стоели БСП, президентът и „банкерът-беглец“ Цветан Василев, които освен всичко останало, зарибявали обществото и с фалшиви новини, за да рушат прекрасния имидж на правителството. Странно как тези фалшиви паркетни човечета не се сетиха да включат в пъстрия кюп на заговорници и Путин, вечния заподозрян..

 

 

 
Смехотворната теза, според която Нинова, видите ли, организирала, координирала и напътствала протестиращите в Шарково, едва ли има нужда от обяснение.
Сякаш Нинова запали фитила на недоволството и изкара хората да правят живи вериги, а доброволци от цяла България да тръгнат да спасяват баба Дора и стадото й.

 

 
Но не само чумата в Странджа, доколкото я има, буни днес общественото недоволство. Чумата в София се оказа още по-зловеща, след като властта най-нагло прокара лобистки текстове в приватизацията, с които се опитва да спести на олигарсите Домусчиеви едни 58 млн. неустойка заради неспазване на договорите за БМФ. Освободени от сериозни глоби ще са и собствениците на частните компании „Булгартабак“ и „Ню имидж“. Скандалът отекна звънко по върховете, дори вицето Симеонов заплаши с напускане на коалицията.

 
В самата група на патриотите положението е толкова нетърпимо, че лидерите им като нищо биха се избили, ако ги затворят в една стая. Да обвиниш публично партньора си в болшевизъм, както направи Сидеров, да тръгнеш да ревизираш проверките му по курортите, защото му нямаш доверие, а накрая да поискаш изтегляне и на целия му закон – това вече е предвестник за наближаващ край.

 

 

 

Коалиционната агония и вътре в „Обединени патриоти“, и между тях и ГЕРБ може да продължи като бавното вливане на отрова, само че рано или късно тя ще подейства. Защото е видно, че властта вече не е в състояние да се мобилизира за нещо полезно, освен насила да прокара някой и друг зверски лобизъм, с което да се отчете пред кукловодите си. Поне намери начин да напусне по терлици друг един фронт на обречена битка – не успя да спаси своята Гинка.

 
Мирише ли ви на избори? Този въпрос вече се чува все по-често, дори в казионни предавания по телевизиите на властта, където дежурните социолози и наблюдатели започнаха залозите. Не помагат за разсейване на задаващата се финална драма нито прогнозите на зам.-шефа на ГЕРБ в НС Красимир Велчев за възможни промени в кабинета, нито палиативни пиар акции на Борисов като последната, наречена „Пречупване“, с която смешно се опитва да отвлича внимание.

 

 
Забележете, че цялото това повсеместно свличане на властта става три седмици след ония „цветя и рози“, с които бе изпратено и отчетено европредседателството. А прословутата „стабилност“ отвори пътя на един стабилен разпад, при който властта се търкаля по улиците. Има ли кой да я поеме?

 

Валентин Георгиев, Дума

 

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024