Криминално

Арестът на Митьо Очите в Истанбул го изведе от наркотрафика. Контролът се поема от КОЙ, „босове“ стават…

Арестът на Митьо Очите в Истанбул го изведе от наркотрафика. Контролът се поема от КОЙ, „босове“ стават…

 

1533370901-clipboard03-1

 

 

Министър Валентин Радев очевидно го играе „покритие на професионалното ръководство“, заяви оперативен от ГД БОП – как да изтече инфо, когато „босът и оперативните са заедно“ – най-много към Б.Б. да изтече. Всъщност В.Р. няма нищо общо с операцията.

Всичко е под личния контрол на Бойко Борисов – главният секретар Младен Маринов, директорът на ГД БОП Ивайло Спиридонов и директорът на ДАТО Цветан Китов го играят „оперативни на терен“.

 

 

 

Димитър Желязков-Митьо Очите се изнася към Гърция миналия понеделник, три дни преди началото на акцията в Бургас. Залогът за него е голям. Вадят го от наркотрафика и му изчистват Сметката. Че и не го „почистват“.

 

 

Всъщност операцията стартира на 27 юли, петък, вероятно в чест на „ЧРД“ на Делян Пеевски, КОЙто е в час със Схемата, както писахме веднага след арестите в Бургас в четвъртък. През уикенда в стара явка на Кошаренеца агент „Очите“ се среща със заместника по операциите на директора на ГД БОП Ивайло Спиридонов. Всичко е договорено – от Солун до Истанбул.

 

 

Операцията в епизода в Бургас се ръководи от главния секретар на МВР Младен Маринов, а същинската фаза в Гърция и Турция от директора на ГД БОП Ивайло Спиридонов и… Бойко Борисов, особено в Истанбул. Цветан Китов е вдигнал цялата ДАТО по тревога.

 

 

 

Босът-агент пътува за Солун в буса на фирмата на Бенчо Бенчев заедно с 24-годишната си приятелка, бизнесмена, шофьора си и четирима души охрана. Колата на ГД БОП го играе „пилотна“. Служители на ДАТО ги съпровождат оперативно, на контрол са в он лайн режим на директора Цветан Китов, а той на Шефа.

 

 

 

 

Митьо Очите се установява в базата си в хотел „Хаят“ късно през нощта на понеделник срещу вторник. Стаите отново не са регистрирани на негово име – неговата се води на приятелката му, а останалите на името на бизнесмена-ятак-житароперач, който уж „случайно“ се срещнал с Очите в хотела.  

 

 

 

 

Бойко Борисов го играе супервайзер още от планирането – веднага след аферата „Къщата в Барселона“. Борисов „случайно“ е на българо-турската граница на 3 август и даже го бъзикат, че гледа маршрута на „боса-агент“ с граничните офицери, когато Митьо Очите решава да се прехвърли в Турция.

 

 

 

 

 

 


Всъщност операцията си е „частна поръчка“ и му е много „вътрешна на Борисов“ – от интереса на Маджо през удара по Корнелия до Врътката в Турция с посредника на наркобоса Гафур Рахимов-Черния – това е топниво, на равнището на DEA.  

 

 

 

 

Цялата група обядва в „Хаят“ и тръгва за ГКПП „Ипсала“ на гръцко-турската граница. Подреждането е същото – колата на ГД БОП „пилотна“, а ДАТО съпровожда – Б.Б. се е погрижил „частната поръчка“ да е международно „обезпечена“.

 

 

 

 

Митьо Очите се настанява и през цялото време Бенчо Бенчев е в стаята му „на контрол“, на никаква вечеря с Несрин Узун не е бил. Очите чака да го повикат за среща с посредника на наркобоса Гафур Рахимов-Черния, но между 21.30 и 22.00 часа, а не както бе обявено около 3 часа сутринта, влизат турските полицаи.

 

 

 

 

alt

Гафур Рахимов

Очите и Бенчев вечерят в стаята, когато нахлуват оперативните, няма „щурмова група“, само входовете на хотела и етажът са отцепени, но в стаята влизат само „цивилки“. Имат преводач, но Бенчев настоява да извикат неговия – тогава идва Несрин Узун, който е на вечеря с турски партньори.

 

 

 

Защо Б.Б. проваля срещата на Димитър Желязков-Митьо Очите с „контрольора“ на Гафур Черния и на кого какво съобщава с това, се питат бивш шеф на ГД БОП и ексминистър на МВР?! И още – защо другата бургаска бригада, която уж също е задържана и така от 7 стават 14 арестуваните българи, цял етаж „мутро-ченгета“, е останала в Истанбул.

 

 

 

 

 


КОЙ е новият „партньор на Гафур“? Бил ли е в Истанбул в хотел „Рамада“ „лейтенант“ на Маджо с инициали П.Ч. с охрана-гардероби?! Кой ще контролира новия „Ориент-експрес“, който ще зарежда с хероин Западните Балкани, а обратно ще върви „ресто“ със „синтетика“ за Турция, Ирак, Сирия, Ливан и новия пазар – Емиратите на Гафур?! КОЙ.

 

 

 


bgsniper.com

 

https://www.bgsniper.com/sniper/10096-1

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024