Политика

Гечев: ДАНС спи, блокажът на Търговския регистър може да е умишлен

Гечев: ДАНС спи, блокажът на Търговския регистър може да е умишлен

rumen-gechev

Възможно е блокажа на Регистъра да е умишлен. Да припомня, че не ние, а Главният прокурор в своя доклад пред парламентарна комисия, направи извода преди няколко месеца, че сривът на митническата софтуерна система БАЦИС може да е бил умишлен.

Това казва депутатът Румен Гечев.

 

 

Каква е гаранцията, че и сега не става дума за нов подобен опит?

 

 

Но на този въпрос трябва да отговорят от ДАНС. И ние ще настояваме ръководството на Агенцията да се яви пред Парламента и/или евентуално пред нова, специално създадена комисия, за да ни докладва какво са свършили или не са свършили по въпроса, казва още той пред  Дебати.бг.

 

 

Те проспаха грабежа на 4 милиарда лева от КТБ. Доста „разсеяни“ са били докато една новосформирана фирмичка почти беше придобила една трета от електроразпределителната система на страната ни, припомня той.

 

 

И изглежда, че в ДАНС продължават да спят. Защото десетки милиони са откраднати от злополучната застрахователна фирма „Олимпик“. Оказва се възможно и Регистъра да е провален умишлено.

 

 

 

Но как така спецовете от ДАНС не са разбрали, че някаква фризьорка на преклонна възраст е „ъпдейтвала“ софтуера на Агенцията по вписванията? И то така, че сега вече две седмици не могат да й оправят бакиите. ДАНС какво наблюдава тогава, прогнозите за времето ли?, пита депутатът.

 

 

Как да сме спокойни след като една баба под носа им е спечелила обществена поръчка за 3.5 милиона лева. Обърнете внимание, обикновено телефонни измамници ограбват доверчиви баби, а тук баба граби нашите пари като финтира всякакви разузнавателни, аналитични и героични държавни институции. Това звучи по-скоро трагично, отколкото смешно, категоричен е Гечев.

 

 

Дебати, Мигнюз

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024