Политика

Докато на една маса седят премиери, министри, кольовълкановци, домусчиеви не ни чака нищо добро

Докато на една маса седят премиери, министри, кольовълкановци, домусчиеви не ни чака нищо добро

безочиеScreen-Shot-2018-06-06-at-14.50.22
Депутатът от ДПС Делян Пеевски осветли парите от посредническата си роля на задкулисието. Докато на една софра седят министър-председатели, министри на финансите, кольовълкановци, домусчиеви и т. н. не ни чака нищо добро.
Вярно е, че публично не смеят да се покажат с Делян Пеевски, за да не им донесе негативи. Но това не значи, че нямат комуникация. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Ето какво още сподели той:

 

 

Г-н Октай, от декларацията на депутата Делян Пеевски пред КПКОНПИ се разбра, че за една година той е прибавил към банковата си сметка 37 млн. лв. Как става това?

 

 

 

 

 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски натрупа милиони така, както направиха преди време  героите на прехода. Говоря за  посредниците на задкулисието и политиците  като Илия Павлов, Емил Кюлев, Доктора. Те платиха с живота си за това посредничество. Да ви призная, не съм изненадан от декларацията на Пеевски. Той придоби самочувствие на добре защитен посредник-касиер. След рухването на КТБ, Пеевски  свърши работата в осребряването на всички хора, които трябваше да покрият разграбването на 4-5 млрд. лв. от банката. Днес тези хора вече могат да осветляват парите си, защото са защитени.

 

 

 

 

Преди месец беше направена първа стъпка в легитимирането на Пеевски като честен и почтен бизнесмен.  Данъчните и КПКОНПИ обявиха официално, че той  е най- проверявания и най-чист бизнесмен в държавата. Сега се направи втората стъпка- Пеевски осветли милионите си, които е получил за посредническата си роля. Но забележете че при 5 млрд. разграбени от КТБ, се осветява едва  1% от тях. А колко са спечелили представители от прокурорската, съдебната, полицейска, политическата и т. н. системи, участвали в потулването на грабежа на КТБ? Къде е Иван Искров?

 

 

 

 

Къде е Иван Искров?

 

 

 

 

Тези хора, когато си свършат мръсната работа, изчезват от публичното пространство. Така един ден ще стане и с Пеевски. Така стана и с Доган. Той е поставен в охраняема санитарна зона. Какво стана с момчето от НСО, намерено убито на плажа на Доган на Росенец!?

 

 

 

Докато на една софра седят министър-председатели, министри на финансите, кольовълкановци, домусчиеви и т. н. не ни чака нищо добро. Вярно е, че публично не смеят да се покажат с Делян Пеевски, за да не им донесе негативи. Но това не значи, че нямат комуникация.

 

 

 

 

Как се осъществява  тя?

 

 

 

 

 

Те винаги работят с посредници. За никого не е тайна, че близки до премиера хора са в пряк и бизнес контакт с Пеевски. Както във фирми в Кюрдистан, така и в реализацията на различни проекти около Солун.

 

 

 

 

 

 Допускате ли, че някога ще има обективно разследване как един човек със стар „Опел” за пет години се оказва най-богатия в държавата?

 

 

 

 

Няма да стане. Задкулисието няма да го допусне. По-скоро Пеевски ще изчезне като Галеви, Брендо. Преди време такива като Пеевски,  ги убиваха показно за назидание на другите. Сега тези посредници имат огромна информация, от която се страхуват тези, които са се облагодетелствали. Банкерът Цветан Василев  разказа как Александър Сталийски и Пеевски са ходили при него да искат от името на Бойко Борисов по 250 млн. лв.  И той ги е давал. Обясни още как всеки месец главният прокурор Сотир Цацаров е получавал на месец по 100 000 евро. Схемата е ясна, но посредниците преди години бяха 200, после станаха Г-13, после клуб „Възраждане”.

 

 

 

 

 

А сега каква е схемата?

 

 

 

 

 

Като видяха, че това е опасно, тъй като може да се стигне до теч на информация, задкулисието стигна до извода, че трябва да има само един посредник-касиер. Не случайно чрез посредничеството на Пеевски, от КТБ са били обслужвани с необезпечени кредити синове, дъщери, съпруги, любовници на много хора, които са имали отношение към всички власти в България. Цялата информация за тях се държи от посредника и играчите в задкулисието.

 

 

 

 

Какви могат да бъдат последствията?

 

 

 

 

 

На тази основа са например сблъсъците между Борисов и Доган. Спомняте  си, че първият обвини втория, че е организирал убийството му.  Друг пример е конфликтът между Христо Бисеров, Делян Пеевски от една страна  и Цветан Цветанов от друга. Спомняте си как двамата му се заканваха от трибуната на парламента. Днес всички тези играчи са първи дружки. Колко пъти Борисов възхвалява „големия политик” Ахмед Доган. От два дни гледам кадрите на „Хемус”. Че на кого е фирмата, която строи магистралата?  На Пеевски. Значи Борисов отива на гости на фирмата на Пеевски. Това показва, че тези хора вече не носят никаква отговорност пред обществото. Някой да си е подал оставка?

 

 

 

 

 Има от време на време.

 

 

 

Но само когото Борисов каже, нали! 

 

 

 

 

 

На фона на това, което казвате, общинският съветник Бенчо Бенчев не ви ли изглежда „пионерче”? 

 

 

 

 

 

Историята с Бенчев е за отклоняване на вниманието. Този театър винаги се разиграва, когато нашите служби получат информация, че определени хора от управлението могат да бъдат дискредитирани от САЩ, Брюксел или Русия, да речем.

 

 

 

 

От какво се опитват да ни отклонят вниманието?

 

 

 

 

 

-От къщата в Барселона, от делото „Магнитски”, от случаите около осветените средства на задкулисието в парламента, от протеста на  майките на деца с увреждания. Протестът  дискредитира властта пред Европа, че има маса хора, които системата ги убива. Не се правят никакви реформи в услуга на гражданите от различни слоеве. Политиците разбраха, че могат да си правят с българското общество каквото си искат, без да има рефлекси за реакция на хората. Всеки, който реши да надигне глава го купуват.

 

 

 

 

 

 

Бойко Борисов ще даде 150 млн. лв.  на майките. И вместо хората да протестират масово, всеки гледа поединично да се спаси. Сега синоптиците, като видяха, че в БАН не могат да прогресират, решиха да отидат при Борисов, за да им даде пари. Превърнаха цели сектори в просяци. Бащата от Пловдив, за да остави детото си в коридорите на МС, представете си до какво унижение са го докарали. В същото време  властта се гордее, че е потупала този баща по рамото, което е още по-унизително.

 

 

 

 

 

Но за Бенчев се говори от сутрин до вечер, сякаш той е най-голямото зло.

 

 

 

 

 

Така се действа, защото с него искат да ударят президента Румен Радев.

 

 

 

 

 

И БСП най-вероятно.

 

 

 

 

Тях не, защото те са удобен опонент на ГЕРБ.  Истината е, че управляващите се притесняват  от явления,  които биха се зародили около президента Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов. Не коментирам дали това, което правят е за хубаво и лошо. Те просто тревожат властта. Случаят Бенчо Бенчев стигна до там, че едва ли не президентът е уредил  фирмата му да охранява митниците. Е добър ден, откъде накъде? Най-лошото е, че това, което наблюдаваме, е само върхът на айсберга в България, като начин на управление.

 

 

 

 

 

Какво има под него?

 

 

 

 

От идването на царя на власт  досега мафията се разпростря от  общинско през областно до  централно ниво. Целта е пълен контрол над хората. Те не трябва да имат глас.  Една община с прокурор, районен съд, кмет, горско стопанство, данъчни, земеделската служба- са една ОПГ. Чрез  съветници, политически активисти и т. н.  действат в комбина, за да  тероризират хората по места. Ако си с тях, може да падне някоя троха от софрата. Ако не си с тях-ще те смачкат. И това е  от долу до горе. Така функционира властта в България. За това и посредниците като Пеевски ще оцеляват. Няма какво да им се случи.

 

 

 

Инервю на Катя Илиева

 

Фрог нюз

https://frognews.bg/inteviu/oktai-pred-frog-peevski-osvetli-parite-posrednicheskata-rolia-zadkulisieto.html

 

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024