Други

Ето каква е истината за миналото на Лиляна Павлова и каква е връзката й с Тодор Живков!

Ето каква е истината за миналото на Лиляна Павлова и каква е връзката й с Тодор Живков!

 

ПАВЛОВАphpfl81pv_800x

 

 

 

 

 

За Лиляна Павлова се знае, че е момиче от сой. Фамилията Павлови не e от случайните в родния политически пейзаж.

 

 

 

 

Несъмнено стремежът към властта на Лиляна Павлова е заложен дълбоко в родовите й корени.

 

Павлова е внучка на партизанин от бригадата „Чавдар”, твърдят отлично запознати. Дядо й Георги Павлов е роден в Етрополе и през 1944 г. става партизанин в бригада „Чавдар”. След това заема високи постове, сред които директор на Химкомбината в Димитровград, член на ЦК на БКП, министър на химията и металургията и председател на комитета за опазване на природната среда.

 

 

В началото на 80-те години на Живков му идва авангардната идея да сложи Павлов-дядо начело на новосъздадения (с ранг на министерство) Комитет за опазване на природната среда.

 

 

 

 

Там дотогавашния химик и металург №1 на страната трябвало да се заеме с мисия, коренно противоположна на това, което е вършил години наред – да чисти България от боклуците на тежката индустрия. Така Павлов-старши станал нещо като първи еколог и „Мистър Клийн” на соца. Самият Живков на официални срещи обичал шеговито да го представя:

 

 

 

– А това е другарят Георги Павлов, който години наред като министър на химията и металургията замърсяваше България, а сега Партията му възложи нова важна задача – да я почисти, като шеф на Комитета за опазване на природната среда. Ние в ЦК знаем, че той ще се справи и с тази задача. Ха-ха-ха!

Лиляна Павлова и връзката ѝ с Тодор Живков

 

 

Министър Павлова е кръстена Лиляна на баба си, която е била политическа затворничка преди 1944 г. Апартаментът на баровския столичен булевард „Джеймс Баучер”, който министър Павлова е посочила в декларацията си пред Сметната палата, е наследство точно от дядото партизанин. В него Георги Павлов е живял до смъртта си преди няколко години, припомнят си съседи.

 

 

 

 

 

Бащата на Лиляна Павлова е зам.-ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” проф. д-р Павел Павлов. Майка й е рускиня – Рая Павлова.

 

 

 

 

Проф. Павел Павлов е човекът, който има най-голям принос за увеличаване броя на висшистите сред кадрите на ДПС, разкриват източниците на „Галерия”. Роднини на Емел Етем и много други дейци на ДПС са взели дипломи благодарение на проф. Павлов. Варненският свободен унивеститет, чийто девиз е „От нас започва морето на вашите мечти”, е станал и истински инкубатор и на доктори на науките от партията на Ахмед Доган, отново под крилото на проф. Павлов.

 

 

 

 

 

Запознати твърдят, че точно той  въвежда системата за получаване на т. нар. „бързи” дипломи и докторантури. Студентите и докторантите се обучават по индивидуален план. Съкратената процедура позволява набързо да се прескача от семестър на семестър към заветната диплома. По същия начин отгоре-отгоре минавали и конкурсите за докторантури, провеждани за избрани хора.

 

 

 

 

 

 

 

Бащата на наследничката на Плевнелиев, проф.д-р Павел Павлов, е завършил в Москва и е бил преподавател в УНСС. Когато „Мултигруп” създава Варненския свободен университет, той е сред първите преподаватели в морската столица. От 1998 г. е ръководител на катедра „Публична администрация“ в университета, а от началото на 2000 г. е и зам.-ректор по научноизследователската дейност.

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди да се отдаде на науката, проф. д-р Павел Павлов е дясна ръка на Дончо Конакчиев, строителен министър в правителството на Жан Виденов. Името на Дончо Конакчиев сега е също сред преподавателите във ВСУ „Черноризец Храбър” във факултета по „Администрация и управление“.  Други известни имена от БСП средите също са били или в момента са преподаватели в университета – Нора Ананиева, Георги Близнашки, Велко Вълканов. Симеон Сакскобургготски е доктор хонорис кауза на университета. Ректорът на ВСУ ”Черноризец Храбър” проф. Ана Недялкова е бивш преподавател от партийната школа на ЦК на БКП – АОНСУ. Любопитно е, че синът й д-р Красимир Недялков е помощник-ректор, роднинска комбинация, която едва ли може да се срещне на друго място освен в частния университет във Варна.

 

 

 

 

 

В тази академична среда наследничката на Росен Плевнелиев Лиляна Павлова получава магистърската си степен. Преди това тя е завършила бакалавърска степен по МИО в УНСС. Според запознати това не е често срещана комбинация. Обикновено студентите предпочитали да изкарат във Варна бакалавърска степен и след това магистратура в столицата.

 

 

Източници :Гласове и Новини 365

 

http://www.glasove.com/categories/skandalyt/news/ministur-lilyana-pavlova–vnuchka-na-partizanin-ot-chavdar

 

 

Ето каква е истината за миналото на Лиляна Павлова и каква е връзката ѝ с Тодор Живков!

 

 

Други

More in Други

13213213123

Тръпката е в головете с новия Топ Маркет от efbet.com

февруари 23, 2024
терзо-1

Честито на Промяната! Терзиев си назначи внука на главния прокурор от Възродителния процес за свой заместник / СНИМКИ

декември 19, 2023
php7l4o5q_559x345

Тръмп се предаде, протести пред съда в Ню Йорк

април 4, 2023
745-425-ania-pencheva

Крадци разплакаха дъщерята на Аня Пенчева / СНИМКА

януари 4, 2023
big_the-white-house-g26ceb19cb_1920

САЩ: Ще има „тежки последствия“, ако Путин предприеме подобни действия

септември 21, 2022
big_19989366_1441243045968049_6929695377277166154_n-720x380f12

Репортер атакува Асен Василев, докато се храни в ресторант до Народното събрание, последва екшън

юли 15, 2022