Политика

КФН е избрана от парламента, каква отговорност ние да понесем? С Агайн не съм се виждал, нито чувал

КФН е избрана от парламента, каква отговорност ние да понесем? С Агайн не съм се виждал, нито чувал

 

баце65863_src

 

 

„Аз с Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се виждал от години сигурно. Нито съм я чувал, нито съм я срещал последните години и доклад при мен не е идвал. След като вие заговорихте публично за извънредно заседание, я извиках да я разпитам“.

 

 

 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на Народното събрание заради казуса с фалиралото кипърско застрахователно дружество „Олимпик“, което засяга около 200 хил. българи, сключи застрахователни договори. По-рано заместник-председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Ралица Агайн подаде оставка, предаде репортер на БГНЕС.

 

 

 

 

 

 

Премиерът предложи да се създаде работна група, която да излезе с решение дали Гаранционният фонд да се намеси в казуса с „Олимпик”.

 

 

 

 

„Нашето място днес не е тук. КФН е избрана от парламента, КФН се отчита предпарламента, по каква работа ни викате тук“, обърна се Борисов към Корнелия Нинова.

 

 

 

 

Каква отговорност ние да понесем? Оставката (на Ралица Агайн – бел. ред.) дали ще се приеме или не, това не ни решава проблема, добави Борисов.

 

 

 

Преди това премиерът заяви, че по никакъв начин не се е месил, но това, което е изискал от службите е показало, че има сериозен проблем със застраховките.

 

 

 

 

 

 

„Има хора с по 300-400 автомобили, които застраховат в Румъния, Италия, Германия, Македония, Гърция. Логично ли е 42% от катастрофите или както ги водят – настъпили застрахователни събития в Румъния, да са на автомобили с български регистрационни табели“, коментира Борисов.

 

 

 

 

 

„Не бива тук да излезе, че БСП иска да помогне на тези 200 хил. души, а другите партии не искаме. Това не е така, защото трябва да видим с какви пари да го направим. Второ – ако го правим, какъв прецедент ще бъде това“, допълни още той.

 

 

БГНЕС

 

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024