СВЯТ

Лидерът на ДНР Александър Захарченко е убит при атентат в Донецк, Русия в повишена бойна готовност!

Лидерът на ДНР Александър Захарченко е убит при атентат в Донецк, Русия в повишена бойна готовност!

 

C_iM7TWW0AEjvAQ

 

ИЗВЪНРЕДНО:

 

 

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ДОНЕЦКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА АЛЕКСАНДЪР ЗАХАРЧЕНКО Е ЗАГИНАЛ В РЕЗУЛТАТ НА ВЗРИВ НА КАФЕНЕ В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ ДО РЕЗИДЕНЦИЯТА МУ В ДОНЕЦК.

 

Атентатът е бил извършен преди 1 час, в резултат на адската експлозия е загинал още един човек, трима са били тежко ранени, смъртно ранен е бил и самият Захарченко, информацията за убийството му е била потвърдена до момента от всички руски силови структури /дело най-вероятно на киевската ционистка хунта/ …

 

РИА Новости уточнява, че заведението се намира на улица „Пушкин“, на няколкостотин метра от резиденцията на Захарченко.

 

Според източници от силовите структури на ДНР при взрива е загинал един човек, а най-малко трима са ранени.

 

Правоохранителните органи на ДНР са задържали заподозрения за извършител на покушението срещу Захарченко, съобщи преди минути „Интерфакс“, като се позовава на свой източник от силовите структури. Според него задържаните са украински диверсанти и свързани с тях лица.

 

Александър Захарченко стана премиер на ДНР през 2014 г. след избори, на които спечели 81% от гласовете на избирателите.

 

 

 

Гибелта на Александър Захарченко бе потвърдена от Донецката информационна агенция – официалната медия на т. нар. ДНР, цитирана от Ройтерс.

По неофициална информация взривното вещество е било в автомобил, паркиран в непосредствена близост до кафенето в Донецк.

 

По информация от източници в силовите структури в ДНР, са задържани няколко лица- украински диверсанти, които са проникнали в Републиката и са причастните към организацията и извършването на атентата.

 

Продължаваме да следим ситуацията в развитие- очаквайте подробности.

 

 

През 2014 г. подкрепяни от Русия бунтовници в Източна Украйна отхвърлиха властта на Киев, след като там дойдоха на власт след протести прозападни лидери, отбелязва Ройтерс. Захарченко, 42-годишен бивш електротехник в каменовъглена мина, оглави ДНР през ноември с.г. Според други бунтовнически лидери той е бил посочен от Москва, въпреки че след това избирането му бе потвърдено с избори, припомня агенцията.

 

Смъртта на лидера на  ДНР Александър Захарченко предизвика остри реакции в Москва и Киев. Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова определи случилото се в Донецк като „терористичен акт“.

 

 

„Имаме основание да предполагаме, че зад убийството стои режима в Киев“, каза тя, цитирана от РИА „Новости“. Според руското външно министерство, положението в ДНР се усложнява.

 

Руски източници уточняват, че Москва е в повишена бойна готовност.

 

Захарова призова международната общност да поиска от Киев безпристрастно разследване на убийството на Александър Захарченко. Като се има предвид „марионетността на политическата система на Украйна“, международната общност трябва и да контролира това разследване, допълни говорителката, цитирана от ТАСС.

 

 

Стана известно, че вторият пострадал при взрива, който уби Захарченко, е отговарящият за финансите в правителството на ДНР. Разследващите убийството съобщиха, че има задържани подозрителни лица.

В Киев Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че убийството на ръководителя на сепаратистите в източната Донецка област Александър Захарченко е резултат от конфликт между „терористите и техните руски спонсори“, съобщи Ройтерс.

 

Бултаймс,  Дир БГ

 

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024