ИНЦИДЕНТИ

Мъж уби с лопата агресивен питбул, нападнал сина му… А вие как бихте постъпили?!

Мъж уби с лопата агресивен питбул, нападнал сина му… А вие как бихте постъпили?!

 

orig

 

 

Мъж уби с лопата агресивен питбул, който влязъл в двора на къщата му в Самоков и нападнал сина му, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

 

 

Сигналът е подаден вчера около 11.23 часа. Самоковлията сам се обадил в полицията и съобщил, че в двора на дома му е влязло куче от породата „питбул“, което е нападнало сина му и е захапало домашното им куче, което било вързано.

 

 

 

 

Бащата се втурнал да спасява сина си, като удрял побеснелия питбул с лопата, за да го прогони. Кучето обаче умряло.

 

 

На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура в Самоков.

 

 

 

В края на януари т.г. домашен питбул, вързан в двор на къща в пазарджишкото село Мокрище, прегриза гърлото на 3-годишно момченце. Детето почина на място. Обвинения бяха повдигнати на 35-годишния Димитър Михайлов, собственик на кучето и чичо на починалото дете.

 

 

 

Той беше обвинен за това, че не е положил достатъчно грижи за животното и го е оставил без надзор, което е довело до смъртта на момченцето.

 

 

 

В средата на юли обаче Районната прокуратура в Пазарджик прекрати досъдебното производство, тъй като не са били открити и събрани доказателства за умишлено престъпление и заключението е, че става дума за трагичен инцидент.

 

 

ОТ КОМЕНТАРИТЕ В МРЕЖАТА:

 

На бащата защитил най-милото си. Без да се колебая бих направил същото.И е крайно време тези породи да се забранят със закон както е например в Англия.

 

 

 

Аман от комплексирани, ограничени тъпанари, дето ги гледат тия породи кучета! Браво на човека, че е защитил успешно живота н детето си и своя! Затвор за собственика на куето-убиец!

 

Поздравления за човека с лопатата ! Говорих с Фандъкова и с кмета на Самоков. И двамата са много радостни от тази новина. Дай Боже повече лопати и по малко питбули.

 

 

И куче имам, и дете имам. Да не дава Господ да попадна в подобна ситуация, но съм убедена, че щях да реагирам по абсолютно същия начин, с тази разлика, че след кучето щях да почерпя и собственика му с лопатата! Само че е важно да се разбере, че „агресивни породи кучета“ не съществуват. Питбули, ротвайлери и подобни на тях са нарочени като модерни за отглеждане от комплексарчета, изживяващи се като герои в рапърски клип, гангстерски филм за „кралете на улицата“ или нещо подобно. А там кротки питбули и пуделчета няма. Жалко за животното! Родило се е като всяко друго гальовно кученце, попаднало е в грешните ръце, живяло е и е „възпитавано“ с бой и агресия и си е заминало от същото.

Правилно е, че се е обадил в Полицията, защото кучето според българските закони е недвижима собственост. И след случилото се, дори и при доказано непредумишлено убийство при самозащита и защита на частната собственост, собственикът на звяра може да го съди и осъди.

 

Дир БГ

 

https://dnes.dir.bg/comments/mazh-ubi-s-lopata-pitbul-napadnal-sina-mu

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024