Uncategorized

Огромна трагедия в живота на легендарната Камелия Тодорова, певицата и дъщеря й са съсипани!

Огромна трагедия в живота на легендарната Камелия Тодорова, певицата и дъщеря й са съсипани!

 

1534583424-clipboard03

 

 

 

Майката на джаз примата Камелия Тодорова е починала. „Вчера загубих моята грижовна, сърдечна и любвеобвилна мама Стойка! Няма по-голяма болка от тази да загубиш мама, моята закрила и вдъхновение“, написа в социалната мрежа певицата.

 

 

 

93-годишанта жена издъхна в хоспис, тъй като в последно време страдаше от деменция. Кеми даде целия си хонорар от „ВИП брадър“ за грижите за майка си.

 

 
Междувременно трагичната вест бе коментирана и от дъщерята на Кеми – Рейчъл Роу, която написа в личния си фейсбук профил следното:

 

„Израснах в женско царство. В семейство на истински, силни и борбени дами, които се справят с всичко наравно с мъжете, но и притежаващи любов, състрадателност, загриженост… и о, да – определено знаят как да готвят!

 

 

Баба Стойка бе нашата майка-кралица, около която всички жужахме – докато учеше едната си внучка как да пере дънките на четка на мивката в банята, другата беше хваната в кухнята да бърка белтъците с миксера за поредния божествен сладкиш от и с рецепти.

 

В същото време се занимаваше с някой тоалет на дъщеря си Кеми, докато на гладен племенник му се предлагаше общо взето налично за ядене „Искаш ли да ти сипя мусака, хайде, и ориз с тиквички има, а и две кюфтета от вчера, после ще ти дам и кремче, едно парче диня ще ти нарежа в кутийка за после….“ – да не би да остане гладен.

 

 

Разговорите по металния зелен телефон с шайба от 20-те години освен на готварска тематика бяха свързани и с всякакви медицински въпроси, та нали е била и мед. сестра в 16-та поликлиника. Осен кулинарията и грижите за всички около нея тя ме учудваше физическата си сила – беше на осемдесет и две-три когато ни съобщи, че е преместила хладилника от кухнята на балкона в другата стая…

 

 

„Снайперистът“ пък и беше прякор, измислен от приятелите ни задето ни наблюдаваше от кухненския прозорец докато играем в двора пред блока. Най-много като че ли харесваше да си подсвирква някоя италианска мелодия и да играе на табла и карти; разказва за годините, когато е пяла в хора на Светослав Обретенов и за сърничката, която са си отглеждали трите сестри Бухлеви. И как с дядо Кирчо били арестувани, защото танцували рокендрол в заведение на Слънчев Бряг във време когато не било разрешено.

 

 

Въпреки бунтарския си дух все ми повтаряше „По-умният отстъпва“ когато се карахме със сестра ми.

 

 

 
Всички подражавахме на Стойчето, всички я обичахме и търсехме нейното мнение и одобрение. За мен тя остава в съзнанието един велик учител, страхотен, весел и забавен човек и строга, но справедлива и обичаща ни баба. Обичам те, Царице, светъл ти път нека Божията светлина и любов е в теб! Поздрави на всички близки, които те очакват, за да си пеете заедно!“.

Източник: blitz.bg

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023