Европа

Плакат на руски посрещна Путин с „Добре дошъл“ на германска земя! Меркел търси брак по сметка… СНИМКИ

Плакат на руски посрещна Путин с „Добре дошъл“ на германска земя! Меркел търси брак по сметка… СНИМКИ

orig

 

 

Руският президент Владимир Путин пристигна в Германия за среща с канцлерката Ангела Меркел, предаде ТАСС.

 

 

 

Самолетът на Путин кацна на берлинското международно летище Тегел, откъдето руският президент замина за резиденцията на германското правителство за почетни гости в замъка Мезеберг на 70 км северно от Берлин в провинция Бранденбург.

 

109587_660_370

 

За първи път от 4 години Меркел приема Путин в Берлин.

 

 

Повишени мерки за сигурност са въведени в района на германския град Гранзе,  се намира замъка Мезеберг. Най-малко 20 полицейски микробуса са разположили близо до мястото на срещата.

 

 

 

 

В града е забранено да се паркира покрай пътя, водещ от Берлин до Гранзе. В същото време в общините по пътя към Гранзе няма съществени изменения във връзка с визитата на Путин: работят сергиите, от които местни фермери продават продуктите си на преминаващи автомобилисти, отворени са крайпътните кафенета и павилиони.

 

 

 

 

 

В самия Гранзе на пътя е разпънат плакат с надпис на руски език, който поздравява Путин с добре дошъл в Мезеберг.

 

 

 

 

По-рано германското правителство съобщи, че двамата лидери ще обсъдят положението в Украйна, кризата в Сирия и икономически въпроси.

 

 

 

Путин и Меркел разговаряха очи в очи преди едва 4 месеца в Сочи, но това е първата среща между тях в Германия след присъединяването на Крим към Русия през 2014 г.

 

 

Според мнозина анализатори тази визита вещае крачка към отпадането на санкциите на Европейския съюз спрямо Русия.

 

 

Вихрушката, която преминава през международната сцена, наречена Доналд Тръмп, може да принуди Ангела Меркел и Владимир Путин да сключат брак по сметка след години на антагонизъм, твърдят те.

 

 

Путин е наблегнал на важността от подкрепата на Меркел за „Северен поток-2“ като доказателство за нейната готовност да отстоява независимостта на Европа, посочват трима души, които са присъствали на скорошна среща между руския президент и дипломати.

 

 

 

Кремъл вижда разделението между САЩ и Европа по отношение на търговията и иранското ядрено споразумение като шанс за Русия да поправи отношенията си с Германия, представяйки се като по-надежден партньор, посочват други официални представители.

 

 

 

 

Официално като теми на разговор са оповестени ситуацията в Украйна и в Сирия, както и „Северен поток 2”.

 

 

 

 

Преди началото на срещата двамата държавни лидери направиха и кратки изявления, в които наблегнаха основно на икономическите теми и по-конкретно газопровода „Северен поток 2”.

 

 

 

 

 

 

„В контекста на Украйна ще говорим за транзита на газ. Считам, че дори след пускането на „Северен поток 2“ Украйна трябва да запази ролята си в транзита на газ за Европа. И съм много доволна, че имаме възможност да започнем преговори по този въпрос“, увери Меркел.

 

 

 

 

Самият Путин увери, че „Северен поток 2“ не изключва възможността за доставка на руски природен газ през територията на Украйна.

 

 

 

 

„Газопроводът „Северен поток 2“ ще удовлетвори нарастващото търсене на Европа на енергийни ресурси, категоричен бе лидерът на Кремъл.

 

 

„Русия придава огромно значение на развитието на взаимноизгодното сътрудничество с Германия в политическата, икономическата и други сфери. Един от приоритетните направления е енергетиката“, подчерта той.

 

 

 

Президентът на Русия напомни, че „Германия е един от крупните купувачи на руските енергийни ресурси. През 2017 г. доставихме 53,8 млрд. куб. м, който покри повече от 30% от германския пазар, при това потреблението на руски газ непрекъснато се увеличава и през тази година се увеличи с 13%“, допълни Путин.

 

Дир БГ, Канал 3

https://dnes.dir.bg/svyat/plakat-na-ruski-pozdravyava-putin-na-pat-za-zamaka-na-merkel

Европа

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024