Политика

Премиерът има ли смелост да каже – строя пътища и магистрали така, че вие се избивате по тях

Премиерът има ли смелост да каже – строя пътища и магистрали така, че вие се избивате по тях

 

main_1535456423

 

 

Премиерът има ли смелост сега да каже – аз строя магистрали така, че вие се избивате по тях, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на БСП.

За БСП е ясно – виновникът за трагедията край Своге е правителството, подчерта Нинова.

 

 

 

 

Трагичната катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души, бе във фокуса на червената пресконференция.

 

 

 

Гордостта на премиера – магистралите са най-голямата кражба, конкурирайки се само със санирането, бе категорична Корнелия Нинова.

 

 

 

 

„Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали така, че хората загиват по тях, както досега се хвалеше с пътищата, които строи правителството. Трябва да бъде поета политическа отговорност на най-високо ниво. Виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално”, заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

 

 

 

 

Тя добави, че гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба в държавата, конкурирайки се със санирането. „Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата, защото невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов”, категорична бе Нинова.

 

 

 

 

 

Тя се обърна към всички българи и заяви, че това не може да продължава повече така. „Чувам, че днес колеги поискали да се извадят всички договори на фирма „Трейс“. Добре, да ги извадим. Но една фирма ще бъде подменена с друга, защото това е система и модел на управление на държавата. Това е моделът на прехода”, каза още лидерът на левицата.

 

 

 

 

 

 

Тя добави, че ще се смени тази фирма с друга, отговорността ще бъде понесена на ниските равнища, но моделът остава. Нинова призова затова всички хора да съберат ум и сили и да сложат край на този модел, който убива невинни българи, а не просто краде от хляба им.

 

 

 

„Част от този модел, за който говорим и във „Визия за България“, е унищожаване на държавните институции – системно и последователно“, уточни Корнелия Нинова. Тя заяви, че Бойко Борисов унищожава държавните институции, като взема управлението на държавата еднолично и смята, че може да бъде съд, прокуратура, кмет, министър, премиер – всичко.

 

 

 

 

 

 

„За него няма закони и правила. Това показва и решението на ОбС – Царево, който касае строителство на вилно селище в природен парк „Странджа”, каза още лидерът на левицата. Тя добави, че премиерът за пореден път си е позволил да нареди на кмет да не изпълни решение на Общински съвет. „Това е абсурд в една правова и демократична държава, но не и у нас. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забрави тази случка и докато се извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така”, категорична бе Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

Тя припомни, че съветниците на БСП са гласували „против“ това застрояване и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет. „Искаме Административния съд да спре това изпълнение и да отмени решението на ОбС – Царево. Това е единственото нормално, правово и демократично действие”, каза още Корнелия Нинова.

 

 

 

 

След лидера на БСП думата взе нейният заместник в партията Кирил Добрев. И припомни, че още през 2011 г. покойният депутат социалист Димчо Михалевски е предупредил, че АМ „Тракия“ се строи с некачествени материали. По същата причина социалистите през 2016 г. са искали оставката на шефа на АПИ Лазар Лазаров.

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024