Катастрофи

Свидетел: 55 минути нямаше линейка, диспечерите не знаят къде е Искърското дефиле… СНИМКИ/ВИДЕО

Свидетел: 55 минути нямаше линейка, диспечерите не знаят къде е Искърското дефиле… СНИМКИ/ВИДЕО

 

medium_1582

 

 

55 минути нямаше линейка, диспечерите не знаят къде е Искърското дефиле, това разказа свидетел на тежката катастрофа край Своге на директната ефирна линия на Канал 3.

 

 

 

Имаме вила на село Луково две коли пред нас автобусът беше излетял. Асфалтът там е много лош. Бяхме спрели на аварийки, имаше трупове по пътя. Слезе една жена от едно Рено, която е била медицинска сестра, за да помага.

 

 

 

 

Показахме на линейката откъде да мине, има път, по който се слиза в тази пропаст. Опитваха се да издърпат хората, да ги покриват с найлони и дрехи, сподели зрителката Теодора Войнова.

 

 

Според жената в момента на инцидента е валял силен дъжд. Полицаите, които дойдоха, вече не пуснаха никой да слиза долу. Полицаите се опитаха да помогнат на хората, добави Войнова.

 

Друг зрителка на Канал 3 пък разказа, че се е движела по пътя за Своге към 17:40 часа, когато е била застигната от линейки, които започнали да изпреварват автомобилът й.

 

 

 

 

 

 

 

Болшинството от зрителите, които се свързаха с ефира на Канал 3, са на мнение, че настилката на това място е много лоша и там често стават тежки катастрофи.

 

 

 

 

 

Местният жител Васил Василев, който минал покрай мястото на инцидента на път за дома, разказа, че е забелязал две ударени леки коли, както и че рейсът, който се е преобърнал при падането, вече е изправен. Ваденето на хора от него продължава.

 

 

 

Има много ранени. 73-годишна жена и 43-годишна жена са в тежко състояние. Пострадалите се извозват с линейки от София, Враца и Монтана. Според очевидци рейсът се е ударил в един или няколко автомобили в района на изхода от Своге за София. Пътят на това място е под наклон и със завои.

 

 

 

 

Автобусът е паднал от височина около 20 метра върху заравнена и асфалтирана площадка, която се намира под пътя. В него вероятно са пътуващи работещи или екскурзианти. Екипите на полицията, са блокирали пътното платно от двете страни и достъпът е напълно невъзможен.Пропускат се само служебни автомобили.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: blitz.bg

 

 

 

Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола”. По непотвърдена информация повечето пътници са жители на общината.

 

 
Премиерът Бойко Борисов обяви 27 август за ден на траур в памет на жертвите от адската катастрофа.

 

 
„Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина“, написа министър-председателят във Facebook.

 

 
Районът на инцидента е отцепен. Обходният маршрут в посока София е Своге – Искрец – Бучин проход, а в посока Своге – път II-18 Околовръстен път – Костинброд – Бучин проход.

 

 

Канал 3, Блиц, Булнюз

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023