ИНЦИДЕНТИ

Страшен скандал: Наш бизнесмен мина безпрепятствено с оръжие през летище София, случаят е потулен, няма наказани

Страшен скандал: Наш бизнесмен мина безпрепятствено с оръжие през летище София, случаят е потулен, няма наказани

letishte_sofi
Български бизнесмен е минал безпроблемно с пистолет през проверяващите на летище София. Боян Иванов е влязъл в кабината на самолета и е стигнал със зареденото си оръжие „Смит и Уесън“ до Виена. Едва австрийските граничари го задържали при опит да се прекачи за Цюрих, съобщава Фрог нюз.

Това става ясно от множество документи, с които Фрог нюз се снабди от източници в МВР. Случаят се счита за особено драстичен и наказанието при подобен пробив на системата за сигурност е само едно- уволнение.  „МВР, обаче  премълча,  заради мераците ни да влезем в Шенген. Не искаха да се вдига шум. По тази причина нямаше наказани“, обясни източникът ни.

 

 

 

Родната полиция научила за случая едва след като Австрия изпраща писмо, с което ни уведомява за грандиозния пропуск. В него се отбелязва, че Боян Иванов бил наказан да заплати глоба 8000 евро.

 

 

 

Отделно от това му конфискували пистолета. Любопитното е, че след  това служител на гранична полиция с инициали Д. Р се обадил на нарушителя , за да го посъветва, че може да си върне пистолета по съдебен ред.  Пред властите в Австрия Боян Иванов обяснил, че бързал за чужбина и затова забравил, че държи пищова в  джоба на ръчната си чанта.

 

 

 

В документацията пише: „Няма данни да е проведено разследване на събития във въздушния, водния и железопътния транспорт. Револверът, при евентуално произвеждане на изстрел, би нарушил херметизацията му и заплашил живота на пътниците. Според законодателството на страните членки на ЕС, това представлява тежко престъпление“.

 

 

 

 

Разрешението за носене на  оръжие е издадено на бизнесмена от  столичното 4-то РУП. Най-куриозното е, че служители, проспали случая, са издигнати в йерархията.

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-balgarin-mina-orajie-prez-letishte-sofiia-sluchaiat-potulen-niama-nakazani.html

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024