Коментари

Ал Йо в собствен сос: Дърева, провокаторке, престани да срамиш България с незаконното си посещение в Крим

Ал Йо в собствен сос: Дърева, провокаторке, престани да срамиш България с незаконното си посещение в Крим

 

988-165062-1_wide

 

 

 

Публикуваме поредният пасквил на небезизвестния Ал Йо в кафявия сайт „Фактор БГ“, посветен този път на посещението на група журналисти и представители на БСП в Крим миналата седмица – не защото споделяме позицията и начина му на мислене, а за да се види докъде може да падне един човек в бесовете на собствената си умопомрачена психика. Русофобията  наистина е болестно състояние, а за индивиди като Ал Йо това очевидно е начин на живот.

 

Приятно забавление!

 

 

Обръщам се към Велислава Дърева – журналист и публицист, в миналото справедливо уличила Николай Хайтов в плагиатство. Но днес самата тя е плагиат. Плагиатства руската политика,  преписва я, препечатва я, повтаря я и я потретва. Срамота. Иначе си е българка, но  порусначена някак си. Помня я от годините, когато се беше ядосала на българските комунистически началници и си падаше по съветската перестройка. Но това бе много отдавна. Сега Велислава Дърева брани с нежна гръд Кремъл и Путин.

Брани руската политика

Наскоро напълно незаконно тя е била в Крим. Толкова незаконно, колкото незаконни са били ония нашенци терористи със съветско гражданство, наричани парашутисти и подводничари, които през август и септември 1941 г. нарушават  българската граница. Но тогава те свършват много зле, както е добре известно. Справедливо са осъдени, а някои от тях непосредствено след незаконното преминаване на границата са и убити. Сега компания на нарушителката на украинската граница Велислава Дърева са и правили политици от партия „Атака” и БСП, както и неколцина общественици: Х. Маринов , В. Добрева, В. Вацев, В. Христова, Х. Георгиев и Р. Петков. Да ги питам в прав текст тия нашенци защо срамят България, убеден съм, че не могат да отговорят.  Но че срамят държавата ни е факт. Всяко незаконно действие осъществено от български гражданин срами държавата ни. А тяхното незаконно действие е много незаконно, международно незаконно.
И не бих се занимавал с Дърева и минута дори, защото това е все едно да се занимава човек с Волгин, ако не бе острата реакция на украинското посолство в София срещу тази група от

българи провокатори на законите на Украйна

Посолството на Украйна категорично осъди това незаконно посещение във временно окупираната територия на Автономна република Крим. Посолството пояснява и с право, че руските окупационни власти цинично използват етническите българи в Крим, за да легитимират окупационния статут на полуострова. Такъв характер е имала т.нар. Седмица на българската културата (7-11 септември) в Крим, за участие в която незаконно са преминали украинската граница Дърева и компания.
Боже, колко унизителна е постъпката на тия нашенци! Толкова е унизителна, че се стига дотам Украйна да ни напомня това, което всеки би трябвало да знае, а именно, че преминаването на границата на анексираната от Руската федерация част от нейната територия е в нарушение на законодателството и общопризнатите  норми на международното право. И украинците посочват, че става дума за нарушение на Устава на ООН, на Резолюциите на Общото събрание на ООН „Териториалната цялост на Украйна“ A/Res/68/262 от 27 март 2014 година и „Ситуацията с правата на човека в Автономна република Крим и град Севастопол“ A/Res/71/205 от 19 декември 2016 г., Бакинската декларация и резолюциите на Парламентарната асамблея на ОССЕ и на други авторитетни международни организации, които са подкрепепи и от  Република България.
С други думи Велислава Дърева и нейната компания,

плюят на политиката на нашата държава, 

за да направят кеф на чуждата руска държава.  Затова няма да има скоро оправия в България. Но да приемем, че Дърева не познава законите,  не я интересува политиката, която води нашата държава, макар да е елементарно:  отиваш в чужда държава и би трябвало да знаеш правилата за влизане в нея. В Украйна дори има специален закон „За осигуряване на правата и свободите на гражданите и правен режим във временно окупираните територии на Украйна“, в чл.10 на който се пояснява, че влизането на чужденци във временно окупираната територия на тази страна и излизането им от нея, се допуска само със специално разрешение от Държавната миграционната служба на Украйна чрез съответните контролно-пропускателни пунктове.  А на уеб-страницата на нашето Министерство на външните работи не случайно стои пояснението, че нарушителите на реда на влизане във временно окупираната територия на Украйна  ще се подвеждат не само под административна, но и под наказателна отговорност.
Какъв само парадокс? Проглушихме ушите на света, че и ние българите искаме да живеем според правото, в правова държава. Някога и Велислава Дърева оставяше впечатление, че се бори за „правда и свобода”. И неведнъж е ломотила по медиите за вредата от нарушаването на правото. А ето, че сега именно тя тръгва и нарушава правото на чужда държава. Защо го прави? От простотия? Едва ли. Велислава Дърева все пак знае да чете и пише. За останалите вагабонти с нея съм сигурен, че също знаят да четат и пишат. Но защо тогава срамят България,  ще попитам отново. Дали не защото са

„руски лимонки”, „пета колона”, кремлоиди и путинофили

Или защото за тях участието в проруска провокация си е жив  кеф. За срамотиите е, но е кеф.
Разбира се, че България може без всеки от нас. Може без мене, може и без Велислава Дърева. Но аз не мога без България, докато очевидно Дърева може, щом така е решила да срами страната ни и да обслужва чуждата на България руска политика, да става част от руска провокация, т.е. участник в „хибридна война”.  Жалко. Много жалко. Не заслужава това България.

 

Фактор БГ

https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/dareva-prestani-da-sramish-balgariya

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024