Здраве

Бойко и Дянков отмъкнаха 1.5 млрд. от Здравната каса, сега се чудят как да покрият щетите през някакви осигуровки

Бойко и Дянков отмъкнаха 1.5 млрд. от Здравната каса, сега се чудят как да покрият щетите през някакви осигуровки

 

 

В кабинета Борисов 1 едно финансовият министър Симеон Дянков и министър председателя Бойко Борисов отмъкнаха от бюджета на Здравната каса 1.5 милиарда лева и незнайно защо тези пари изчезнаха някъде. Въпреки многото изписано по темата, нито прокуратурата, нито така наречените специални служби не се самосезираха и не започнаха разследване.

 

 

Естествено и така наречената опозиция в парламента мълчат по темата като комунисти на разпит, но истината е една и тези 1.5 милиарда лева настоящият здравен министър Ананиев, който е вечният бюджетар на република България от времето на Луканов иска да ги възстанови за сметка на хората.

 

 

Говорят за допълнителна задължителна здравна осигуровка от 12 лева, за 15% доплащане на сума до 700 лева и т.н. но никой не казва истината на глас, че сумите за лечението на всеки един здравно осигурен в България пак ще се определят от самото здравно заведение, което автоматично означава, че цените няма да са 700 лева, все пак както знаем в България никой не се вълнува от това дали ще са здрави хората, а какво и колко ще може да им вземе.

 

 

 

И така се връщаме в началото на онези 1.5 милиарда лева, които изчезнаха от бюджета на здравната каса, докато Симеон Дянков беше министър на финансите, а Бойко Борисов упрявляваше България за първи път, защото на въпроси от граждани какво и как ще се случи с натрупаните досега в здравната каса суми от здравните им вноски, отговорът е само един, то пари няма, вие за какво точно питате.

 

 

И естествено сега, когато на всички вече им стана ясно, че пари няма, а гербаджиите пак са измислили схема да ограбят народа и да покрият едни 1,5 милиарда лева откраднати от лицата Дянков и Борисов искаме да знаем, кога най – накрая в тази държава някакви политици и техните НПО организации ще спрат да ни правят на балъци.

 

 

 

Защото така и не разбрахме къде е гаранцията, че онзи който за пореден път ще се върже да плати на застрахователите задължителните 12 лева за да го лекуват подобаващо, няма както в момента, когато отиде в болница да не получава нищо, а за да получи онова за което е отишъл да мине през няколко частни кабинета срещу заплащане.

 

 

 

 

И още: да си купи консумативите от аптеката на някой близък до доктора и едва тогава да получи лечение и ако се оправи все пак, да благодари на господ, защото скъпи сънародници в България, болниците са превърнати в търговски дружества и изобщо не се интересуват дали сте здрави и дали ще оздравеете.

 

 

 

източник

Здраве

More in Здраве

big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023
лютеница-1

Проверка показа: Лютеницата, „Снежанката“ и „Руската“ са като справочник по химия

ноември 19, 2023