Политика

Борисов нападна БСП от Ню Йорк, нарече хейтъри и платени тролове всички, които го осмяха за „историческата“ снимка

Борисов нападна БСП от Ню Йорк, нарече хейтъри и платени тролове всички, които го осмяха за „историческата“ снимка

 

 

 

768x432

 

 

 

Твърде съм малък да коментирам изявленията на президента на САЩ. Съжалявам за тази истерия, която се вдигна в България от хейтърите и платените тролове на БСП – Бог ми е свидетел, пък и вие, че по никакъв начин не сме парадирали и не сме казали каквото и да е, освен за това, че съм имал разговори с президента Тръмп. Не ми е целта да се снимаме. На някои може да им е, на мен не ми е. Надявам се това да престане, защото е непродуктивно и по никакъв начин не е добре“.

 

 

 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Ню Йорк, където той участва в 73-тата сесия на ООН в САЩ, предаде bTV.

 

 

 

 

 

По думите му в речта на американския президент прозират няколко неща, които обясняват защо той е толкова популярен сред голяма част от американците. „На първо място е интересът на САЩ – няма да даваме повече пари за тези, които не ни уважават, няма да участване там, където не ни уважават, не допускаме да ни се месят във вътрешните работи“, коментира българският премиер.

 

 

 

 

 
Това, което виждам и чета между редовете – тези, които ще купуват руски газ в Европа, ще имат проблем. Тук идва най-важният въпрос за цената – кой ще бъде по-евтиният, след като бъде доставен. Може да ни спаси само европейският газов хъб, чрез който конкуренцията да определя цената и българската икономика и потребители да имат възможност да купуват на най-ниската цена“, допълни още той.

 

 

 

 
С парите, които събрахме в повече в бюджета, ще можем да си позволим машини за военните сили, каза още Борисов.

 

 

 

 

 

 
Не съм чувал американски президент толкова остро да говори за Германия или примерно да хвали Полша. В същото време не бяха споменати имената на никои други европейски държави. Виждаме и полюсите например само свързани с цената на газа и петрола. Не случайно търговската война между Китай, Русия, Европейски съюз, САЩ навлиза в невиждани досега не само размери, но и политики. Президентът Тръмп казва: „Стига, нашата икономика беше отворена, на всички помагахме, но вие не ни уважавате, тогава намаляваме ставката за мироопазване“, каза Борисов и посочи, че президентът на САЩ си е прав за себе си.

 

 

 

 

„Това, което за нас е изненада – досега сме свикнали като първа сила в света, като световен полицай САЩ винаги са давали повече във всички сфери и в НАТО“, каза премиерът и обясни, че 80% от парите, които пристигат в НАТО, са от САЩ.

 

 

 

 

По никакъв начин не станах по-оптимист и не съм по-спокоен, макар че всички говорят за мир и разбирателство. И от изказванията на президентите Тръмп и Ердоган, и от тези на всички останали виждате, че всички са за ненамеса във вътрешните работи, за толерантност, но ако може другите да ги спазват“, коментира още Борисов.

 

 

 

 

Как да се задълбочат българо-турските отношения обсъдиха българският премиер Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от Министерския съвет. Двамата разговаряха в рамките на 73-тата сесия на ООН в САЩ.

 

 

 

Според информацията, обсъдено е и двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница.

 

 

Нюз БГ

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024