Политика

Борисов обяви война на Радев на терена на САЩ: Можехме да го спрем да е президент, но не го направихме

Борисов обяви война на Радев на терена на САЩ: Можехме да го спрем да е президент, но не го направихме

 

бб768x432

 

 

 

Бойко Борисов коментира кризата с назначаването на нов министър на вътрешните работи по време на изказването си пред Американската търговска камара у нас, с чиито представители днес е на работна бизнес закуска.

 

 

 

 

„Във вътрешен план – от всяко нещо се опитва да се създаде скандал. За съгласуването на оставката на главния секретар – когато един човек направи волеизвялнеие, че не иска да е на даден пост, съгласуването е формално. Ние можехме преди време да спрем този, който беше във ВВС, а поиска да стане президент. Не го направихме!

 

 

 

 

Младен Маринов иска да стане министър. Както от командващ ВВС искаш да станеш президент. Иска да стане министър, какви мотиви да опише – „Моля, искам да стана министър“.

 

 

 

Ако аз съм предложил нов главен секретар, без съгласуване – тогава съм в тотална грешка, но аз не съм предложил. Никой не е бил подценен. Не мога да спра Младен Маринов да не е главен секретар – подал си е писмена молба да бъде освободен, аз съм я разписал. Ако президентът може – нека го спре! Но не да не му подписва указа, а да го убеди.

 

 

 

 

Ние искахме да спрем министерската криза. И съм казал на всички институции – докато не се подпише указът, няма да го вкарваме в парламента. Е, аз ли водя войната? Това ми е била логиката, ако съм сбъркал – грешен съм! Така че, когато президентът се убеди, че Младен Маринов не иска да бъде главен секретар – тогава ще го избираме за министър“.

 

 

 

 

Очевидно Бойко Борисов не се вслушва в съветите на полотолозите и социолозите, че не бива да води войната с президента лично, а да продължи да играе ролята на арбитър, докато Цветан Цветанов стреля по Румен Радев в тв интервюта.

 

 

 

 

Борисов от доста време е я води лично. Атаката по президента заради катастрофата няма да е последната.

 

БГ снайпер

https://www.bgsniper.com/politics/10333-1

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024