Политика

Борисов уж бори фалшивите новини, а Караянчева обяви: Няма криза, правителството е стабилно

Борисов уж бори фалшивите новини, а Караянчева обяви: Няма криза, правителството е стабилно

 

100804_660_370

 

 

Няма политическа криза и правителството е стабилно, въпреки оставките на трима ключови министри и възраженията на коалиционния партньор Валери Симеонов, който вече преосмисля дали неговата партия НФСБ да остане в управлението.

 

 

Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, въпреки че вчера на среща с младежите от ГЕРБ във Варна Борисов и антуража му се обявиха против фалшивите новини в държавата и ги заклеймиха като опасност за националната сигурност.

 

 

Според Караянчева оставките на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще бъдат гласувани още идния вторник, в първия работен ден на депутатите след ваканцията, ако разбира се бъдат внесени в парламента.

 

 

 

“Ние извънредно ще работим на 4-ти и 5-ти, ако в Министерски съвет внесат оставките на министрите, те ще бъдат разгледани и гласувани. Не мисля, че има политическа криза. Решение на министър-председателя е кога да предложи или да отзове министри. Така се носи политическа отговорност, и когато от нас се изисква да бъдем политически отговорни, ние го правим“, обяви Караянчева, цитирана от БНР.

 

 

 

 

Караянчева допълни още, че не очаква промяна в коалиционната конфигурация.

 

 

 

“Надявам се всички различия да бъдат изгладени след заседанието на коалиционния съвет, защото програмата на коалиционното правителство е ясна и категорична и ние имаме своя времеви порядък, в който да я изпълним.

 

 

Пълен мандат, в тази конфигурация, в която се намираме“, допълни председателят на парламента от Велинград, където бе част тържествата по повод 70-годишнината от създаването на курорта и 10 години от обявяването му за спа столица на Балканите.

 

 

Канал 3

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024