Политика

В Мароко държавата давала пари на князете да си поддържат ДЪРЖАВНИТЕ ИМОТИ, които ползват

В Мароко държавата давала пари на князете да си поддържат ДЪРЖАВНИТЕ ИМОТИ, които ползват

 

каролbig_big_02192639

 

 

Симеон Сакскобургготски ще продължи да търси правата си на собственик на имоти в България пред Съда в Страсбург.  Това каза в студиото на „Здравей, България” царистът Владимир Каролев по повод решението на съда за отнемане на резиденция „Врана” в полза на държавата.

Каролев защитава тезата, че царските имоти не подлежат на реституция, тъй като те никога не са били стопанисвани от държавата.

 

 

Той цитира глава 11 от Търновската конституция, според която „държавните имоти принадлежат на българското царство и с тях не може да се ползват нито князете, нито техните роднини, начинът, по който такива имоти се отстъпват и разпореждането с приходите им трябва да се определя със закон, а те да се управляват от министър”.

 

 

 

Според Каролев това означава, че имотите от цивилната листа, които са ползвани от князете, не са били държавни, защото нито е приеман такъв закон, нито е назначаван такъв министър, нито някога в закон за държавния бюджет са били описвани разходи за имотите, ползвани от царското семейство.

 

 

 

Защитникът на интересите на държавата по делото адвокат Ирен Савова обаче твърди, че така наречената цивилна листа е държавна институция, а царските имоти са били признати за държавни със закон от 1947 година.

 

 

 

„Господин Сакскобургготски имаше възможност, твърдейки, че това са негови лични имоти да мине през процедура по реституция, уреждайки законодателно тази възможност. Той беше достатъчно дълго време в управлението и този въпрос можеше да се реши законодателно. Начинът, по който се възстановяват царските имоти, не е съобръзен със законовия ред в нашата държава”, обясни Савова.

 

А ето и какъв коментар направи по темата журналистката Нора Стоичкова в мрежата… публикуваме част от него:

 

 

В Мароко държавата давала пари на князете да си поддържат ДЪРЖАВНИТЕ ИМОТИ, които ползват, рече Каролев по Нова и затаи дъх в очакване, ние простите зрители на Нова, да изпопадаме в захлас.

 

 
…..Нали схващате защо днес царедворците ще протестират… Да измъкнат още няколко десетки милиона от бюджета, за да издържаме ние РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД цар и царска фамилия, без да сме монархия…Мамка му!

 
Самият адвокат на Сакскобургготски – Екимджиев, иначе виден борец за човешки права и рядко приказлив за адвокат човек, днес е потънал в мълчание.

 

 

Което говори единствено за това – че царедворците са скроили план как да притиснат бившия бодигард на Сакскобургготски и понастоящем министър-председател на България, хем имотите да останат държавни, хем да измъкнат от бюджета по 10 -20-30 милиона на година, за да ги дадат легално на Сакскобургготски, които с нашите пари да поддържат имотите и в нашата република да живеят в царски разкош, като монарси.

 

 

Така че и решението на СГС, да отнеме – уж!, имотите на царя, е част от ужасяваща схема за публичен обир на нашите пари. На практика само имотът в Кричим е признат за „царски“. Каролев току-що го нарече „хижичка“ и подчерта няколко пъти: – „Борисов, срам за Вас! Срам за Вас! Срам за вас“.

 

Нова тв, фейсбук

 

https://www.facebook.com/NoraStoichkova?ref=br_rs

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024