Важно

ДПС след среща с посланика на САЩ: Потенциалът на този кабинет е изчерпан!

ДПС след среща с посланика на САЩ: Потенциалът на този кабинет е изчерпан!

ДПС111827_660_370

 

 

Всеки един дебат по смени на министри е оценка за работата на един кабинет.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ДПС.

 

„Потенциалът на този кабинет е изчерпан, каквито и промени да прави не може да промени общото усещане за управленска немощ, за хаос и за несправяне с дневния ред на обществото. Най-яркото доказателство за това е разминаването между това, което хората смятат за проблеми в обществото и това, с което се занимава кабинетът“, продължи Йордан Цонев.

 

цоневzx860y484_3133971

 

 

Думите му идват веднага след едно събитие от вчера, на което малцина са обърнали сериозно внимание.

 

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ вчера проведоха среща с посланика на САЩ Н.Пр. Ерик Рубин в централата на Движението за права и свободи. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

 

А останалата част от съобщението, написана на бюрократичен и скучен език гласи лаконично:

Бяха обсъдени актуални политически въпроси, както и развитието на двустранните отношения. Участниците в срещата изразиха задоволство от възможността да обменят мнения и позиции по отделни теми, както и убеждението, че такива срещи са необходими и полезни.

Взаимното уважение и диалогът способстват за развитие на демократичните процеси и трябва да бъдат поощрявани.

 

Зад тези наглед изпразнени от съдържание думи обаче стои нещо доста по-важно, което трябва да четем между редовете. И да си правим изводите… А те подсказват едно – че ДПС поема курс към предсрочни избори…Което означава, че „Борисов 3“ си отива.

 

 

И още от изказването на Цонев в парламента:

 

 

„Вижте с какво се занимава правителството след европредседателството?! С интриги, с коалиционни разпри – малката коалиция, голямата коалиция! Това ли е дневният ред на обществото“, попита риторично той. И припомни, че „един вицепремиер цяло лято се хвали, че затворил две заведения“.

 

 

„Представяте ли си какъв е мащабът на мислене в главата на този човек? И този човек е натоварен да бъде заместник-председател на министър-председателя на държавата! Разбирате ли за какво става въпрос! Само това е достатъчно, за да направим извода, че този кабинет не може да направи кой знае колко повече“, продължи Йордан Цонев.

 

 

И изтъкна, че доказателство за хаоса във властта е дал и вчерашният ден. „Кабинетът обявява подкрепа за Унгария и след това министър-председателят казва, че това решение няма правна стойност, а двамата му вицепремиери – единият учуден и не вярна, че това може да е казано (Каракачанов), а другият – че не може министър-председателят да бламира решенията на собственото си правителство. Може, г-н Симеонов, може, когато тази държава ими вицепремиер като вас, всичко може!“, каза още депутатът.

 

 

 

Йордан Цонев изтъкна още, че сривът на чуждестранните инвестиции е със 63%. Това е индикатор как външният бизнес усеща нашата „стабилност“, посочи той.

 

 

По информация на Епицентър

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022