Русия

Жега! Русия затвори небето и морето по източното Средиземноморие и изправи на нокти Израел

Жега! Русия затвори небето и морето по източното Средиземноморие и изправи на нокти Израел

 

thumb_910x0_Ракети

 

 

Русия затваря международните води и въздушното пространство близо до Сирия, Ливан и Кипър до следващата сряда, защото провежда военноморски учения, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от ДПА и БТА.

 

 

 

Русия ще проведе ракетни изпитания в тези райони на Източното Средиземноморие, се казва в издадено от нея международно уведомление до летците.

 

 

 

Според израелски медии затварянето на водите и въздушното пространство е свързано със свалянето на руския военен самолет Ил-20 от сирийските въоръжени сили на 17 септември.

 

 

 

Руската армия обвини Израел за случая, като каза, че израелски изтребител, извършващ мисия за бомбардиране, се е прикрил зад руски разузнавателен самолет, за да се предпази от сирийската противовъздушна отбрана. Руското МО обвини израелската армия, че създава опасни условия, като не дава достатъчно предварително уведомление за операциите си в района.

 

 

 

Израел твърдо отрече да е отговорен за свалянето на самолета, при което загинаха 15 руски военни. Руският президент Владимир Путин определи случая като „верига от трагични обстоятелства“.

 

 

 

Руското министерство на външните работи заяви днес, че Израел трябва да предостави на Русия повече информация за свалянето на самолета край бреговете на Сирия. Руските медии съобщиха, че в Москва вече е пристигнал началникът на щаба на израелските военновъздушни сили Амикам Норкин, за да запознае Москва със случая и с основните заключения от разследването на произшествието.

 

 

 

 

Командващият е съпровождан от ръководителя на подразделението за международно сътрудничество към ВВС на Израел бригаден генерал Ерез Мейсел и офицери от разузнавателните служби и оперативното командване.

 

 

 

Във вторник Владимир Путин се съгласи в разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху делегация от експерти, начело с главнокомандващия ВВС на Израел, да донесе в Москва своята информация за свалянето на самолета.

 

Дир БГ

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024