ИНЦИДЕНТИ

Зловещ тътен до 9-етажен блок в „Овча купел“! Хората наскачаха ужасени и какво да видят…

Зловещ тътен до 9-етажен блок в „Овча купел“! Хората наскачаха ужасени и какво да видят…

 

1536300720-clipboard03

 

Рано тази сутрин свлачище, причинено от спукан водопровод, погълна автомобил и част от оградата на строителен обект в столичния квартал „Овча купел“. Пропадналата земна маса е само на няколко метра от жилищен блок, висок 9 етажа, предаде Bulgaria ON AIR.

Именно строителният обект изкара на протест жителите само преди дни. Вече доста време хората от „Овча купел“ алармират за презастрояването на района. Жителите на блока, който е в съседство със строителния обект споделиха, че са чули страшен тътен сутринта при свличането на земните маси.

 

 

 

Собственикът на автомобила, който вече е в основите на строежа, разказа, че излизайки е забелязал, че под автомобила му теренът е започнал да пропада и е искал да намери охранител или други хора от обекта, които да информира и буквално след няколко минути автомобилът, заедно с част от оградата се оказал в изкопа.

 

 

 

 
„Двете ми гуми бяха леко потънали надолу. В рамките на две три минути можеше и аз да съм вътре в колата“, разказа Цветан.

Мъжът разказа, че често е спирал до оградата, както и много други автомобили се оставят там.

 

 

 

Отвъд този инцидент, хората от блока, който е на няколко метра от свлачището и други жители на квартала, разказаха, че вече много време търсят институциите и настояват строежът да бъде спрян, но по думите им от общината са ги уведомили, че цялата документация е изрядна и няма как това да стане, защото теренът е частен, реституиран, въпреки че преди време е бил предвиден за детска градина.

 

 

„Безотговорно се раздават разрешителни за строеж в „Овча купел“ – това е истината“, каза Ели Иванова, която пък е организатор на протестите срещу застрояването на района.

 

 

Тази сутрин на мястото на инцидента дойдоха пожарникари, служители на общината, които обаче само наблюдваха какво се случва и как тонове вода се изливат в изкопа, защото няма как да действат преди от „ВиК София“ да спрат водата, което не може да стане близо час.

 

 

 

Хора от строителния обект пък обясниха, че течащата вода е от скъсан водопровод, който е за доставяне на вода до противопожарен кран. Жителите на околните блокове пък споделиха, че този кран, който е поставен преди месец и половина, е бил заграден от оградата на новия строеж.

 

 

 

Гражданите от квартал „Овча купел“ настояват за спиране на строежа и като цяло за прекратяването на презастрояването в района. Те искат още зелените площи между блоковете да останат и да не се предвиждат за строеж в устройствените планове на района.

 

 

Петел

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024