Политика

Каракачанов се яви с каска на коалиционния съвет! В. Енчев: Какъв палячо! Каквато армията, такъв и министърът й!

Каракачанов се яви с каска на коалиционния съвет! В. Енчев: Какъв палячо! Каквато армията, такъв и министърът й!

 

40617176_1919649308073197_6942279064447090688_n

 

 

 

Каракачанов позира в МС, минути преди срещата на управляващата коалиция, на която ще го играе умиротворител. Ще помирява хваналите се за гушата Сидеров и Симеонов.

 

 

 
Не от любов към мира е нахлупило синя каска военното вице. Не за тримата министри в оставка е битката в коалицията. Борбата е за вицепремиерските кресла на Каракачанов и Симеонов, висящи на косъм заради подивелия атакист.
Прав е Сидеров, няма справедливост в патриотичната дружинка!

 

 
Защо военното вице ще кешира милионни комисионни от армейските поръчки за три милиарда, а Сидеров ще е само на парламентарната ясла за седем бона?

 

 
Защо вицето по тишината ще лапне апетитното министерство на туризма и прилежащите му курорти, а Волен ще подсмърча като беден роднина по плажовете на далечно Варадеро?

 

 

 
Каракачанов влезе със синя каска на срещата на коалиционната глутница, но може да излезе с бяло знаме.
Какъв палячо! Каквато армията, такъв и министърът й!

 

 

Велизар Енчев, Фейсбук


 

 

 

Така се идва на коалиционен съвет – със синя каска.Благодаря на вицепремиера Каракачанов, че ми позира!”, написа във Фейсбук пресаташето на Министерски съвет Севдалина Арнаудова, като публикува снимка на министъра на отбраната със синя каска.

По-рано Каракачанов влезе в ролята си на “синя каска”, като призова коалиционните си партньори от НФСБ и “Атака” към диалог без предварителни условия и към загърбване на личния и партиен егоизъм. Според него вина за сегашното положение имат всички участници в коалицията.

 

 

 

В 18 ч. започна заседанието на коалиционния съвет на управляващите, свикан в Министерски съвет от премиера Бойко Борисов. На него ГЕРБ и “Обединени патриоти” трябва да обсъдят трите оставки, които той поиска заради трагедията край Своге – на министрите Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев, както и ще има ли още сменени членове на кабинета.

 

 

 

 

 

От НФСБ и ВМРО вече заявиха, че няма да подкрепят оставките на тримата, защото те са професионалисти и не носят пряка вина за проблемите с пътя и катастрофата.

 

 

 

 

От “Атака” обаче казаха, че ще ги подкрепят. Лидерът на партията Волен Сидеров обаче дойде на коалиционния съвет с искане за оставка и на вицепремиера Валери Симеонов. Според него поведението му било некоректно и оценките за авторитаризъм на Борисов изискват оценка и от ГЕРБ.

 

 

 

“Не е проблем друг човек от патриотите да смени Симеонов”, каза още Сидеров.

Бултаймс

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024