Коментари

Колтуклиева: Защо Борисов е закрилник на едни медии, пък е сляп и глух за насилието над други?

Колтуклиева: Защо Борисов е закрилник на едни медии, пък е сляп и глух за насилието над други?

sonia_koltuklieva_1
Футболният плонж на “разследващия” репортер на “Господари на ефира” е грозен. Но още по-грозна е реакцията на институциите. Арестуват двама побойници (?!) след намеса на прокуратурата. От САЩ се обажда премиерът с изявлението, че е разпоредил на МВР да се вземат спешни мерки.

А, бе, как така ще бият репортер на Джуди Халваджян, брат на Маги Халваджян! Че той е близък с властта, той се прегръща с Бойко Борисов, той печели обществени поръчки, той е неприкосновен!

 

 

 

Премиерът нито се трогна, нито му пука, че данъчно-следствено-прокурорската хунта преследва мен, Огнян Стефанов, “19 минути”, “Сега” и други журналисти и издания, че арестуваха разследващия журналист от Биволь Димитър Стоянов и румънския му колега, че похитиха телевизия BIT, че притискат Веселина Томова, че пребиха младия журналист Стоян Тончев, че министерства и оперативни програми финансират малотиражките под контрола на Пеевски и ниско-рейтинговото радио на Илияна Беновска…

 

 

 

 

 

Посещението на премиера Борисов в САЩ, съпроводено с каскада от гафове и смехотворен пиар, се увенча и със защита на “бития” репортер от екипа на Джуди Халваджян! Защо министър-председателят не беше така гневен и съпричастен след публикациите на Associated Press, New York Times, Washington Post за среднощния арест на Димитър Стоянов и Атила Биро?!

 

 

 

 

 

Всяко фаворизиране на телевизии и предавания, на издателски групи от страна на властта изкривява медийната среда и води до срамното 111-то място в света по свобода на словото.

 

 

 

 

Защо Бойко Борисов е закрилник на едни медии, пък е сляп и глух за насилието над други медии?! Защото си мисли, че медийният комфорт му е в кърпа вързан от Делян Пеевски, Фамилията Халваджян, Нова телевизия, БНТ, Канал 3, телевизия Европа, Валерия Велева, Илияна Беновска, Венелина Гочева, Петьо Блъсков… Да, ама това е изкривена реалност, в която той се спотайва, неискайки да види истинската реалност: на засилващата се инфлация, на повишаващите се цени, на задушавания малък и среден бизнес, на произвола на НАП, на атмосферата на безверие и отчаяние…

 

 

 

 

Истинската реалност е, че държавата е изнасилвана от Пеевски-Цацаров-Горанов и компания, които решават как ще прилагат закона, кого ще хвърлят на кладата, кого ще помилват, кому ще дадат да прави бизнес и кому ще откраднат бизнеса.

 

 

 

 

 

Аз по-безсилен и объркан премиер от Борисов, както се държи напоследък, не съм виждала. И намесата му от Ню Йорк в полза на репортер на един от лакейската му медийна кохорта е потвърждение на рефрена “…и погрешен е всеки нов ход”.

 

 

 

 

 

 

… „В ерата на лъжите да кажеш истината е равносилно на революция.“ (Джордж Оруел)

 

Соня Колтуклиева , Фейсбук

Фрог нюз

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024