Коментари

Маринов министър, всички ликуват! Само ченгетата нещо се ослушват…

Маринов министър, всички ликуват! Само ченгетата нещо се ослушват…

mladen-marinov-bgnes
Сегашният главен секретар на МВР Младен Маринов „хвърля пагоните“, за да стане министър. Така поиска от него управляващата коалиция. Този път трябва да й се признае, че уцели в десятката. Защото всички са доволни- ГЕРБ, Патриоти, ДПС, БСП и най-вече ъндърграунда. Казват, че последните дори се готвят за пищен тридневен купон.

Само ченгетата нещо се ослушват. Май не им се ще да вярват много, много.  Явно имат  нещо предвид. Или пък не искат да прибързват с фойерверките. Трудно им е да определят кое повече е надделяло в избора на Младен Маринов- изминатия професионален път или фактът, че като главен секретар успя  да пречупи гръбнака на битовата и организирана престъпност.

 

 

 

 

Шега, разбира се,  но ни се искаше да беше вярно.

 

 

Факт е, че  автобиографията му може да съперничи на  Айнщайн, който на 22-годишна възраст е защитил дисертация. Досущ като него и нашият  Айнщан-Маринов  едва на 19 години е завършил Академията на МВР.

 

 

 

Не е лъжа, така пише в официалната му автобиография. Докато неговите връстници са прохождали по ВУЗ-вете, той вече е бил дипломиран висшист-полицай. Отдавна нямат никакво значение медийните писания, че в разгара на мутренските години той е бил шофьор и гард на изчезналия подземен бос Мето Илиенски. Казват, че дори уредил Светлозар Лазаров, също бивш главен секретар на МВР, на сходна работа при същия работодател.

 

 

 

 

Младенов не си направи труда да отрече или потвърди въпросните писания. Очевидно за тези, които в момента се грижат за  кариерата му,  е без значение кой с кого е другарувал и на кого е бил ятак. От 1991 до 1997 година историята мълчи от какво точно  се е изхранвал бъдещият министър. Той също.

 

 

 

 

 

Издигането му за шеф на СДВР и то по времето на Лазаров,  озадачи служителите във вътрешното ведомство по простата причина, че Маринов е трупал опит само в охранителна полиция и никога не е разкривал престъпление. Всички негови предшественици, без изключение, са били имена в криминалистиката и дори най-опасните бандити са треперели от тях. Мнозина предричаха, че  Младен Маринов по неведоми пътища е достигнал до професионалния си връх.

 

 

 

 

 

Но уви, сгрешили са, нищо, че доверието в столичната полиция тогава катастрофално се срина. Нахлуването в ТВ7, малко след умишления фалит на КТБ разклати сериозно стола на Младенов. Аха да излети от системата.  Но, казват,  едно телефонно обаждане от КОЙто трябва, го е върнало на горещия стол.

 

 

 

 

 

 Най-много дивиденти Младен Маринов натрупа по времето на кабинета „Орешарски“. Сигурно си спомняте, че именно той ръководеше полицейските екипи, които трябваше да овладеят масовите протести. И до днес не стана ясно, коя „умна глава“ роди идеята за  „белия автобус“, който трябваше да мине през  множеството хора, за да изведе уплашените  депутати от парламента.

 

 

 

 

Очевидно е, че всеотдайността на Айнщайн-Маринов по това време не е останала незабелязана от политиците, особено от БСП и ДПС.  След свалянето на Орешарски, позициите му не само, че не се разклатиха, а напротив. Вътрешният министър Валентин Радев „си го хареса“  за главен секретар в мига, в който прекрачи прага на сградата с лъва на ул. „Шести септември“.

 

 

 

 

Нищо, че новината за този избор „обикаляше“ седмица по-рано из коридорите на парламента. КОЙ му го посочи- не се разбра.

 

 

 

 

 

 

Безспорно е, че МВР е в колапс по няколко причини и хората усещат това. Основната е, че липсват експертите с опит. По-голямата  част бяха изгонени, а други пожелаха сами да си тръгнат. Ведомството се превърна в арена на сблъсък между няколко политически лобита, които пробутват кадрите си на възлови места.

 

 

 

 

 

 

Структурата се превърна в бухалка за саморазправа с неудобните политици,  бизнесмени, журналисти и общественици. Служителите пък разбраха, че МВР все повече заприличва на театър и те могат просто да му се любуват като обикновени зрители от ложата. Няма нужда да си дават зор, след като изходът от всеки казус е предварително решен.

 

 

 

 

 

 

Младенов сигурно има обяснение за всичко това, но никой не го пита. Медийните му изяви са спорадични и обичайно развеселяват публиката заради оскъдните думи, с които обяснява един или друг заплетен случай. Преобладаващата е „лицето“, „лицата“.

 

 

 

 

 

 

Младен Маринов днес ще си легне деполитизиран в ролята на  най-висшата професионална фигура в МВР с близо 60 хилядна армия под възглавницата.  Утре, обаче ще се събуди  като най-висшата  политическа персона на същите хора.  Е, как за една нощ става такава метаморфоза?! Пред нея и Айнщан би се смутил.

 

Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/marinov-ministar-vsichki-likuvat.html

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024