Uncategorized

Млад кардиолог: Майка ми почина в ръцете ми, тогава реших, че искам да бъда лекар

Млад кардиолог: Майка ми почина в ръцете ми, тогава реших, че искам да бъда лекар

Image_7044447_128

 

 

 

Д-р Мирослав Ангелов е младо момче, което сбъдва мечтата си да стане лекар, въпреки трудния житейски път, който изминава до постигането ѝ. Успехът дължи на родителите си, които губи преди да влезе в университет. Спасяването на човешки животи посвещава на тях, предава Би Ти Ви.

 

 

 

Споделя, че задавал много въпроси, искал все да знае и да може повече. Бил най-добрият ученик в училище. Единственият, който продължил в университет. Желанието му да има лична мисия го отвежда до болница “Света Анна” в София, където днес е кардиолог.

 

 

 

„От малък разбрах, че искам да бъда лекар и дойде моментът, в който тази моя мечта е осъществена. Никога не съм си представял, че мога да бъда нещо по-различно. Никой от родителите ми не е лекар, за да ми е показал тайнствата на това изкуство, но сам си я избрах, поради факта, че съм доста любознателен и много искам да знам как работи човешкото тяло и с какво аз мога да бъда полезен, заяви д-р Ангелов.

 

 

 

 

 

„Когато завърших училище се случи инцидент в личен план. Майка ми почина, почина буквално в ръцете ми. Тoгава за първи път видях как се водят реанимационни предприятия, за да се запази човешкият живот и това беше моментът, в който бях вече много по-убеден, че искам да се занимавам с това, с което се занимавам в момента.

 

 

 

Мирослав губи родителите си от сърдечни заболявания, преживяната трагедия го насочва към професията на лекар. Но пътят не е лесен – останал само с брат си и с баба си, трябва да е два пъти по-упорит в преследването на мечтата си.

 

 

 

 

„Докато бях студент имах възможността да бъда стипендиант на една програма, която успя да ми вдъхне сигурност, че мога да се справя с предизвикателствата и благодарение на нея успях да завърша успешно следването си и да бъда още по-мотивиран”, споделя младият лекар.

 

 

 

 

„След дипломирането си през януари започнах в друга болница, след това дойдох тук, защото видях, че екипът е от много млади и мотивирани хора, с които всеки ден учим взаимно от себе си, с които работим в един прекрасен синхрон в името на една обща кауза – здравето на нашия пациент”, допълни д-р Ангелов.

 

 

 

 

„Никога не съм си представял, че ще бъда кабинетен лекар и винаги съм си представял една такава динамика, каквато намирам в Спешно отделение, дали в момента се намираме тук, където голяма част от деня ми минава изключително динамично”,заяви кардиологът.

 

 

 

Източник: 24 часа

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023