Политика

Навръх Деня на Независимостта Борисов, от който нищо не зависи, отлетя за САЩ

Навръх Деня на Независимостта Борисов, от който нищо не зависи, отлетя за САЩ

epa05047512 Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov arrives for the start of an EU-Turkey Summit in Brussels, Belgium, 29 November 2015. The European Union hopes to secure Ankara's concrete help in stemming a surge in migration, at a joint summit in Brussels, with the bloc offering financial aid and closer ties in return. Europe is facing its largest people movements since World War II, with almost 900,000 migrants and asylum seekers arriving this year. Many, including large numbers from war-torn Syria, transit through Turkey and board boats headed for Greece.  EPA/ETIENNE LAURENT

 

 

Премиерът Бойко Борисов ще ръководи българската делегация на 73-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк, съобщават от правителствената служба.

 

 

 

Там Борисов ще произнесе реч, свързана с основната тема на Общия дебат, която тази година е „ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества„.

 

 

 

Дали Борисов въобще е наясно за какво иде реч, е отделен въпрос – тепърва предстои да видим какви ще ги ръси от трибуната.. Любопитен нюанс е и това, че той отново се покрива на поредния официален празник, каквато традиция вече си е създал… И лети за Америка навръх Деня на Независимостта, нищо че от него наистина нищо не зависи.

 

 

В рамките на посещението той ще участва на Срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците„, организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието, уточняват от пресцентъра… /Виж тук наистина е в час и ги разбира тия работи/.

 

 

 

Българският министър-председател ще участва на срещата на върха за мира „Нелсън Мандела“. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяването на конфликти, защитата на правата на човека.

 

 

 

Борисов също така ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации.

 

 

 

Посещението в САЩ е между 23 и 29 септември.

 

 

 

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

 

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024