Политика

Народът на Република България или НРБ: Изявлението на Борисов пред ООН (СНИМКИ/ВИДЕО)

Народът на Република България или НРБ: Изявлението на Борисов пред ООН (СНИМКИ/ВИДЕО)

 

 

 

 

4-минутната реч на премиера Бойко Борисов по време на Срещата на върха за мира е изпъстрена с клишета, най-често от времето на „развития социализъм“ у нас.

 

Крайно неприятно министър-председателят не спря да се движи, да мърда ненужно рамене и да пристъпва нервно от крак на крак, изнервяйки с движенията и несигурността си и слушателите си.

 

 

 

Не трябва да се пропусне в отбелязването и нетипичния, не на място, поздрав „а ла старшинката“, с козируване към президиума, какъвто със сигурност присъстващите виждат сефте и за последно.

БИБИphpckvnqy

Форумът, посветен на 100 годишнината на рождението на Нелсън Мандела, се проведе в централата на ООН вчера.

 

 

Като изразявам най-дълбока почит към политическото дело и общочовешкото и духовно наследство на великия Нелсън Мандела, бих искал на това тържествено честване да засвидетелствам най-искрената съпричастност на народа на Република България към неговите идеали за свобода, равноправие и справедливост в отношенията между хората навсякъде по света.

 

 

БИБИnews__bdb39c2f682ed8b6c88627aad0f02340

 

 

Това заявява българският премиер Бойко Борисов в изявлението си пред Общото събрание на ООН. Изказването беше възприето противоречиво заради неяснотата около това дали Борисов казва „народа на Република България“ или „Народна Република България“.

 

 

 

 

На срещата на върха Борисов е отчел и постигнатото по време на българското европредседателство, по време на което е приет мандат от ЕС за сключване на ново споразумение за партньорство със 79 държави от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн.

 

 

 

 

„Постигането на Целите за устойчиво развитие, заложени в План 2030, е ключът към посрещането на съвременните глобални предизвикателства. Гордеем се, че по време на Българското председателство беше приет мандатът на Европейския съюз за започване на преговори за сключване на ново споразумение за партньорство със 79 държави от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн.

 

 

 

Преговорите имат за цел модерно и динамично партньорство с тези страни, като важен инструмент за справяне с глобалните предизвикателства – от борбата с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия растеж за всички“, заявява Борисов.

 

 

 

 

Друг отзвук от присъствието на българския премиер в годишната среща на ООН в Ню Йорк е негов пост в социалната мрежа Фейсбук, в който той съобщава за свое участие в „кампания срещу антисемитизма“.

От него излиза, че България няма да „допусне“ да пази „своите евреи“ отново:

 

 

В Централата на ООН участвах в кампания срещу антисемитизма. Българският народ е показал, че знае как да пази своите евреи по време на Втората световна война и никога няма да допусне подобно нещо за в бъдеще. #No2Antisemitism

 

ИЗТОЧНИЦИ:

ОФНЮЗ, RNS

 

 

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024