Политика

Нинова пред пленума на БСП: ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и Патриотите

Нинова пред пленума на БСП: ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и Патриотите

 

108062_660_370

 

 

 

„ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и ОП. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха Патриотите. Брилянтен ход“, тази оценка даде соцлидерката Корнелия Нинова пред червения пленум по време на анализа си на политическата ситуация в страната.

Заседанието на Националния съвет е закрито за медиите.

 

 

 

 

Нинова уточни,  социалистите не са се регистрирали за заседанието в петък, както и ДПС, но само при първия опит.

„Изправени пред заплахата парламентът да бъде блокиран, правителството да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на ДПС и изпълниха условието им – да оттеглят закона за местното управление. Вчера условието беше този закон“, добави Нинова.

 

 

 

 

И попита риторично: „А следващите условия? С този ход ДПС изтриха патриотите от политическата карта.“, коментира новата ситуация Корнелия Нинова.

 

 

 

 

Тя припомни твърдението на ОП преди няколко месеца: „Ако има някаква заплаха за България, това е връщането на ДПС на власт. ДПС не може да се примири с факта, че ги отстранихме от властта, и то завинаги“. Нинова каза, че в петък се е видяло, че не само не са ги отстранили, а в името на това патриотите да останат във властта, са легнали на килимчето пред ДПС.

 

 

 

 

„Нека се знае – ДПС управлява ГЕРБ, а Патриотите са щастливи от това, защото великодушно им се подхвърлят трохи от държавната трапеза.

 

 

 

У управляващите няма принципи, няма идеологии, няма програма. Ето затова сме призвани да бъдем алтернатива на статуквото. Ако искахме власт на всяка цена, сега и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не искаме това. Искаме смяна на модела и затова сме различни.“, заключи лидерът на БСП.

 

 

 

 

В речта си пред социалистите тя направи ретроспекцията, че последните два месеца се белязани от нестабилност на управляващата коалиция – с битки за власт вътре в „Обединени патриоти“ (ОП), между ОП и ГЕРБ и между лобитата в ГЕРБ. „Те вече стават видими с обвиненията в лобизъм между Сидеров и Симеонов и репликите между Цветанов и Бъчварова, и противопоставянето Борисов – Цветанов за оставките на министри. ГЕРБ предизвикаха и война между институциите, нападайки постоянно президента Радев“, добави соцлидерката.

 

 

 

 

 

В анализа си на политическата обстановка в страната соцлидерката посочва, че се увеличават националните и местни протести – от майките на деца с увреждания, до пътища. Председателят на БСП подчерта, че хората са несигурни, а парламентарното мнозинство се клати.

 

 

Канал 3

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024