Коментари

Олигархична война! Защо на едни им прощават, че и възнаграждават с държавни пари?

Олигархична война! Защо на едни им прощават, че и възнаграждават с държавни пари?

 

vetko34

 

 

Войната между Валери Симеонов и Кирил Домусчиев взе първата жертва – Ветко Арабаджиев. Зад Домусчиев са Борисов, Пеевски, Цацаров, Горанов…

 

 

 

Валери Симеонов, ако продължи да е вицепремиер, няма да остави Домусчиев да се измъкне за онези 58 млн лева, които съдът постанови да върне на държавата, заради неизпълнение на договора за приватизация на БМФ.

 

 

 

Ветко Арабаджиев е подозиран във връзки с Валери Симеонов, защото и двамата искат оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова. Тя успя да изработи заместничката си Ирена Георгиева да подпише заповед за отнемане на концесията на плажа на “Слънчев бряг-Север”, която се държеше от петима бизнесмени, включително и Арабаджиев.

 

 

Според осведомени, концесията е дадена на подставени лица на Младен Михалев-Маджо, който контролира комплекса “Хелена”, построен официално от Младен Мутафчийски ( лека му пръст); дълги години двамата адаши бяха приятели, но сетне дослукът се развали, обаче това е една друга история..

 

 

 

Както е известно, Кирил Домусчиев е фаворит на властта. Заради него ГЕРБ за малко да променят закона, но Борисов се побоя от очевадния лобизъм на поправката, която щеше да спести на братя Домусчиеви милиони.

 

 

 

В комплекса ЕСТЕ на Кирил Домусчиев живеят министрите Владислав Горанов и Ивайло Московски. И двамата са много близки с Делян Пеевски. А Пеевски е менторът на главния прокурор Сотир Цацаров.

 

 

Известно време семействата Арабаджиеви и Домусчиеви си дружаха, заедно празнуваха фамилни празници и се забавляваха на френската Ривиера. Двете съпруги – Маринела и Кремена – се скараха и приятелството залиня. Щом като стана шеф на КРИБ, Кирил Домусчиев изведнъж се промени и от спокоен, сговорчив човек се превърна в командир, а съпругата му, забрави миналото си и начена да се изявява като “първа дама” на бизнес-елита.

 

 

 

Според източници от медиите на Пеевски, Домусчиев финансово подпомага закъсалите издания, контролирани от депутата от ДПС.

 

 

 

… По всичко изглежда, че започва олигархична война. Държавата, както често напоследък, се поставя в услуга, изпращайки данъчни, следователи и прокурори като hit men.

 

 

 

Не казвам, че в този случай не е имало основание за екшъна. Само питам: защо едни са на топа на устата, а на други им прощават всичко, че дори ги възнаграждават с държавни пари?!

 

 

 

Покрай шумните скандали и арести подочух една интересна новина: Маджо и Пеевски са се скарали, заради поръчката за вагоните…кой да вземе едни към 700 милиона лева. Това е добра новина.

 

Соня Колтуклиева

 

Афера

http://afera.bg/%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%85%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%b0.html

 

Коментари

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024