Русия

Путин обяви какъв ще е руският отговор на свалянето на Ил-20 край Сирия (ВИДЕО)

Путин обяви какъв ще е руският отговор на свалянето на Ил-20 край Сирия (ВИДЕО)

ил1537279257-asfats
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще даде отговор на свалянето на Ил-20 до бреговете на Сирия със засилване на мерките за сигурност на руските военни, разположени на сирийска територия.
„Що се отнася до ответните действия, то те преди всичко ще бъдат насочени към гарантирането допълнителната сигурност на нашите военнослужещи, нашите обекти в Сирия. Това ще бъдат стъпки, които ще бъдат видени от всички“, каза Путин, отговаряйки на въпрос на журналисти в хода на пресконференция след преговори с премиера на Унгария Виктор Орбан.
ВИДЕОТО ТУК:
Ил-20 изчезна от радарите по време на атака на четири израелски изтребителя Ф-16 по сирийски обекти в провинция Латакия. В същото време са били регистрирани и изстрелвания на ракети от френска фрегата.
Руското министерство на отбраната оценява действията на Израел като враждебни. Русия при това си остави правото за по-адекватни действия спрямо Израел във връзка с инцидента с Ил-20.
Израел на свой ред прехвърли отговорността за инцидента на Сирия, Иран и Хизбула.
При това руският президент призова днешният инцидент да не се сравнява с трагедията с руския бомбардировач Су-24, който бе свален преди време от Турция.
„Що се отнася сравнението на ситуацията, тогава турският изтребител съзнателно свали наш самолет – това е друга ситуация. В момента това е низ от трагични случайни обстоятелства.
Трябва сериозно да проследим как точно всичко се е случило“, каза Путин. Руският държавен глава също изрази своите съболезнования.
Той поясни, че свалянето на самолета и гибелта на екипажа му е трагедия за цялата страна.
„Когато хората умират, особено при такива трагични обстоятелства, винаги е трудно за всички нас, за страната и за близките на нашите паднали другари. В тази връзка, разбира се, изказвам съболезнования към близките на жертвите.
Що се отнася до сравнението с известните събития, когато турски изтребител свален наш самолет, то ситуацията е друга. Тук по-скоро това прилича на верига от трагични, случайни обстоятелства“, подчерта Путин.

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024