Политика

Цветанов нападна президента: търси конфронтация с ГЕРБ и управляващото мнозинство, ако не подпише указа…

Цветанов нападна президента: търси конфронтация с ГЕРБ и управляващото мнозинство, ако не подпише указа…

 

cvetanov-678x381

 

 

Президентът Румен Радев търси конфронтация с ГЕРБ и управляващото мнозинство, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

 

 

 

 

Той коментира неподписания от страна на Радев указ за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, номиниран за вътрешен Министър.

 

 

 

 

Ако освобождаването на главния секретар бе съпроводено с предложение за нов, тогава се изисква съгласуване с държавния глава, цитира конституционалистите той.

 

 

 

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че ако до четвъртък няма указ за Маринов, в парламента ще влязат две оставки – на строителния и на транспортния министър. Цветанов поясни, че кандидатурите на Петя Аврамова и Росен Желязков остават. И нарече достойна постъпката на Александър Манолев, който се оттегли като кандидат-министър на транспорта. Цветанов и тук припомни стар случай – когато Десислава Танева е номинирана за министър на земеделието, но се оттегля след негативни публикации в медиите.

 

 

 

 

 

 

 

В казуса с Младен Маринов Цветан Цветанов припомни случая, когато президентът Първанов е освободил Бойко Борисов като главен секретар на МВР през 2005 г. – веднага, въпреки че се знаело, че Борисов ще се кандидатира на частичните избори за кмет на София.

 

 

 

 

 

 

 

Цветанов говори и защо премиерът Борисов, а не президентът Радев води делегацията на България в Ню Йорк за откриването на сесията на ООН. Зам.-председателят на ГЕРБ каза това, отговаряйки на въпрос дали допълнителна причина за напрежението с държавния глава не е назначаването на посланици и опитът кадри на ГЕРБ да се уредят с дипломатически постове.

 

 

 

 

 

Премиерът Борисов ще презентира темата за глобалната операция за наркотиците, тема, по която е работил като главен секретар, посочи Цветанов.

 

Президентът Радев е изпаднал в изолация, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ. Според него ГЕРБ, а не Радев се ползва с уважение навън.

 

 

 

 

 

 

 

С какво запомнихте присъствието на Румен Радев като президент?! На всички форуми, на които отиде, говори пред журналистите срещу ГЕРБ, каза Цветанов.

 

Очаквайте подробности!

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024