Анализи

„Индипендънт“: Англичаните не вярват на правителството си за случая „Скрипал“, а вярват на Русия!

„Индипендънт“: Англичаните не вярват на правителството си за случая „Скрипал“, а вярват на Русия!

 

dejevsky-on-belingcat

 

 

 

Мери Дежевски, журналист от британския вестник The Independent написа статия, в която поставя много неудобни въпроси към следствието по делото, за така нареченото „отравяне“ на Юлия и Сергей Скрипал.

 

 

 

 

Журналистката най-напред посочва, че макар шумотевицата по този повод да продължава вече 8 месеца, обществото още не е получило никаква информация за това какво наистина се е случило в Солсбъри.

 

 

 

 

Нещо повече. Дежевски отбелязва, цитирана от topwar.ru, че всички досега изложени от правителството на Тереза Мей и Скотланд Ярд доводи, изглеждат като изсмукани от пръстите и неправдоподобни.

 

 

 

Ето защо, британската журналистка задава основателния въпрос дали наистина е имало употреба на бойно нервнопаралитично вещество по отношение на двамата Скрипал. И ако това наистина е било бойно отровно вещество, което по сведенията на Скотланд Ярд е било използвано от професионалисти на служба в руското военно разузнаване, то защо двамата Скрипал са още живи?

 

 

 

 

 

Така британката стига до извода, че единственият неопровержим факт в това дело, е мястото на действието – Солсбъри. Всичко останало носи умозрителен характер и подозрително напомня на някаква каша изсмукана от пръстите.

 

 

 

 

По-нататък Дежевски отбелязва, че е била изумена от факта, как само няколко часа след извършване на предполагаемото покушение, Скотланд Ярд и дори правителството на Британия, вече са започнали да обвиняват Русия. Според нея това много намирисва на скалъпена история.

 

 

 

 

 

Британското правителство, продължава Мери Дежевски, се опитва да изкара, че руското Главно разузнавателно управление е сборище от неудачници и глупци. Но веднага след това започва упорито да твърди, че това руско управление е проникнало навсякъде в Британия и се месело във всичко.

 

 

 

 

 

Има още много въпроси, завършва Дежевски, които могат да бъдат зададени. Например, къде са всички участници в тази драма? Къде са двамата Скрипал? Къде е полицаят, който уж ги е намерил? По този въпрос нямат информация дори в руското посолство във Великобритания, нито в руското министерство на външните работи.

 

 

 

 

И се получава така, обобщава британската журналистка, че щом никой не е виждал и до ден днешен нито бащата и дъщерята Скрипал, нито единственият полицай, който е влизал в контакт с тях, значи и никой от руското разузнаване не е тровил семейството Скрипал. Значи отравяне от Русия, всъщност не е имало.

 

 

 

 

И единственото, което съществува на практика, са скалъпените истории на Скотланд Ярд и британското правителство, които се мъчат по този начин да окалят Русия. Или да отклонят вниманието от закъсалия Брекзит.

 

 

 

А може просто двамата Скрипал да са били убити. Има такава версия. Просто защото, както каза официалният представител на руското МВнР, Мария Захарова, никой нищо не знае за тях.

 

 

 

 

А сега де! Те ти булка Спасов ден! Вече и самите англичани не вярват на собствените си разузнавачи и на собственото си правителство.

 

 

 

А вярват на Русия. Как стана това? Ами много просто. Виновни са пак английските политици. Защото те пренатегнаха пружината. Когато натрупваш обвинения след обвинения, без да представиш нито едно валидно доказателство, хората започват да си задават въпроси. Започват да разбират, че се опитват да ги направят на глупаци. И вярата в правителството, доколкото я е имало, отлита като дим.

 

 

А нищо чудно след вярата, да отлети и самото правителство. Както и самият либерален, глобалистки капитализъм. Защото в опита си да бъде хегемон на целия свят, той стана за посмешище.

 

 

Източник https://www.independent.co.uk/voices/skripals-bellingcat-gru-novichok-anatoly-chepiga-alexander-mishkin-putin-russia-a8577161.html

 

Автор Иво Македонски, istinata.net

loading...
0
Анализи

More in Анализи

коноbig_22

Сп. „Икономист“: Бизнесът в България да се подготви за разрастващи се протести срещу корупцията

май 20, 2019
home_UiSup0_vibL7p_j

Фигаро: Невиждано студен прием на папата от българските православни християни

май 4, 2019
php8lg3rv_800x_

„Льо Монд“: Злоупотреби с европари клатят правителството на Борисов

май 3, 2019
Julian-Assange-Time-horizontal

Джон Пилджър: Революцията да казваш истината във време на измама

април 11, 2019
90a341241bff1ae7d19528c14d86

Руско издание: На два стола – България иска и с Русия, и с НАТО, но това е невъзможно

март 8, 2019
1551250892

„Франкфуртер алгемайне цайтунг“: Планът за революция във Венецуела се провали

февруари 28, 2019