Криминално

Къде е днес Марио – синът на Райко Кръвта, ликвидиран пред очите му преди 13 години?

Къде е днес Марио – синът на Райко Кръвта, ликвидиран пред очите му преди 13 години?

 

Райко Кръвта

Райко Кръвта

 

 

С 3 куршума в главата маскирани наемни убийци ликвидираха пернишкия наркобос Васил Арарски – Райко Кръвта преди 13 години пред очите на сина му Марио.

 

 

 

17-годишният тогава младеж изпада в шок, след като баща му се строполясва безжизнен до него, припомня „Телеграф“. Днес вече 30-годишният Марио Василев се е покрил в чужбина и няма намерения да се завръща в България, твърдят хора от пернишкия ъндърграунд.

 

 

 

Убийството на Райко Кръвта през 2005 година буквално обезглави криминалните среди в Перник. Сред местната престъпност цари хаос, появяват се и т.нар. шанаджии, които пласират наркотици безконтролно и не се отчитат на никого. Още тогава се заговори, че убийството на Райко Кръвта е вендета заради ликвидирането на Главния Георги Илиев два месеца по-рано в курорта „Слънчев бряг“. Според перничани отговорни за убийството са хора от групата на Федята.

 

 

 

Други обаче твърдят, че висаджиите са изпратили директно килъри от София. Райко Кръвта е убит точно в 21:20 ч. пред хотел „Струма“ в центъра на Перник. Както всяка вечер, 35-годишният престъпен бос седи на маса пред ирландския пъб „Есмералд“ до хотела. След като изпил питието си, Кръвта тръгнал към паркинга пред „Струма“, където била паркирана колата му. По средата на улицата обаче мъжът се свлича на земята, целият в кръв. Никой не чул изстрели, в това число и собственият му син Марио, който е само на няколко метра от него.

 

 

 

 

Няколко очевидци обаче видели пернишко „Ауди Б4“, което изчезнало в тъмнината с мръсна газ. Ужасени от покушението перничани веднага повикали полиция и „Бърза помощ“. След минути лекарите качили тялото на Райко в линейка и тръгнали към близката болница „Рахила Ангелова“, а след това го закарали в „Пирогов“. Той обаче издъхнал още по пътя.

 

 

 

„Синът на Райко – Марио, замръзна на място. Не можеше да повярва на очите си“, разказват очевидци на разстрела. По думите им младото момче било в шок от неочакваната атака. Оказва се, че в суматохата е ранен и катаджията от София Николай Цветков. Полицаят също е откаран с линейка в „Пирогов“ в критично състояние.

 

 

 

 

За минути мястото поченява от полиция. От София се изтрелват тогавашните шефове – главният секретар на МВР Илия Илиев и директорът на СДВР Румен Стоянов, с тях е и полицейският началник от Перник Тодор Илиев. На улицата, където е убит Арарски полицаите намират 10 гилзи. Стреляно е с автомат.

 

 

 

Говори се, че Кръвта развалил рязко отношенията си с Главния Илиев, след като отклонил за себе си пратка с лодки кокаин от Латинска Америка. Според разследващите в покушението на 25 август 2005 година пред комплекс „Мултиплейс“ в Слънчев бряг са замесени хора от т.нар 12-членна банда за мокри поръчки, наречена медийно „Килърите 3“, с лидер бащата на Райко Васил Василев – Бай Весо.

 

 

 

 

Оперативната информация обаче не стига за обвинение. Версията за мотивите за ликвидирането на Главния е свързана с конфликт след отклоняването на 50 кг. кокаин за над 6 млн. лева. Белият прах бил нещо като хонорар за Илиев от по-голяма пратка, която достигнала до Европа с лодки през Атлантическия океан по т.нар. Път на кокаина от Латинска Америка.

 

 

 

 

 

Посредникът при сделката обаче предал коката на Кръвта. Босът на ВИС 2 обаче разбрал, че са го изиграли и потърсил сметка от някогашният си авер – Кръвта. Двамата влезли в тежък конфликт. След молби Главния фал отсрочка, а това време било достатъчно на Кръвта да организира покушение.

 

Факти БГ

https://m.fakti.bg/krimi/338771-kade-e-dnes-sinat-na-raiko-kravta

loading...
0
Криминално

More in Криминално

16-07-utrobata

Скандал в Родопите: Руски милиционер опложда непорочни девици в окупирано тракийско светилище! СНИМКИ

февруари 16, 2020
baba

Покъртително! Пенсионерка от Пловдив нае килър да сложи край на мъките й! СНИМКА

февруари 15, 2020
чапкънов1581599142-clipboard04

Изненада! Арестуваният обирджия на банка от вчера се оказа син на много известен българин

февруари 13, 2020
tova-sa-politsaite-otmaknali-fish-916

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от задържането на полицейските шефове, отмъкнали тото фиш на възрастна жена

февруари 13, 2020
arestuvanite-politseiski-shefove-svili-422

Арестуваните полицейски шефове в София свили печеливш тото фиш от възрастна жена

февруари 13, 2020
наскаImage_8180015_128

Баба Наска: Молих ги да дойдат на другия ден, като взема пенсията!

февруари 13, 2020