СВЯТ

Терор в Крим! Първа СНИМКА на касапина от Керч, който убивал наред и взривил колеж… СНИМКИ/ВИДЕО

Терор в Крим! Първа СНИМКА на касапина от Керч, който убивал наред и взривил колеж… СНИМКИ/ВИДЕО

 

 

 

1539775752-aa4

 

 

 

След взрива в Керч преди часове, за който съобщиха агенциите, полицията обяви, че издирва заподозрян за случилото се и че е налице терористичен акт.

 

 

 

По информация на Telegram-канала „112“, става дума за светлокос мъж на възраст между 20-25 години в сини джинси и зелено спортно яке.  

 

 

 

 

„Снимка на терориста. Този човек се издирва в момента в Керч под дърво и камък. Ако го видите на улицата, бягайте веднага и звънете на полицията“, гласи информация в социалните мрежи.

 

 

 

 

Всичките ранени при взрива в техникума постъпили в кримските болници, имат минно-взривни рани.

 

 

 

 

„На пострадалите се правят рентгенови снимки – в тях има дребни метални детайли (винтове, болтове)“, съобщават местни журналисти. Под развалините може да се намират още 10-15 души.

 

 

По-рано от Националната антитерористична комисия потвърдиха, че в сградата е избухнал взрив от неустановено устройство. В резултат са загинали най-малко 10 души, други 50 са ранени.

 

 

 

По думите на местна жителка, взривовете в сградата са били няколко с неголеми интервали помежду им. „Имаше серия взривове – около четири – в течение на пет минути. На първия и на втори етаж.

 

 

 

На първия етаж се намира столовата. Също се чуваха изстрели“, разказа тя.

 

 

 

 

 

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че „по линията на различни служби за инцидента е доложено на президента“. Путин също е наредил на министерството на извънредните ситуации и на министерството на здравеопазването  да организират при необходимост незабавно транспортиране на пострадалите във водещи руски клиники.

 

 

 

 

 

 

Студентката Вика разказва в социалните мрежи: „Взривиха ни политехникума. Бягахме, а децата просто лежаха на земята. Приятелката ми я убиха пред очите ми. Видях как тя падна и спря а мърда. Видях как момчетата просто падат на земята“.

 

 

 

 

 

„Керченският стрелец е започнал да взривява в техникума, защото са му свършили патроните. Това се е случило в коридора на първия етаж. Именно там той е взривил бомбата“, гласи друга информация в социалните мрежи.

 

 

 

 

 

 

 

Друг очевидец твърди, че е видял как след взрива от тоалетната са изскочили много въоръжени хора в маски. Портиера на колежа е разказал пред РТ, че е чул два взрива и откоси от автомати.

 

 

 

По последни данни, пред колежа са пристигнал няколко БТР-а и военни с автомати.

 

 

 

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

epa07464705 US Secretary of State Mike Pompeo speaks at the State Department in Washington, DC, USA, 26 March 2019. Pompeo announced the US will not assist nongovernmental organizations (NGOs) which fund third parties that provide abortions. Pompeo also said the US will reduce contributions to the Organization of American States (OAS), and prohibit US funds to OAS-related groups that advocate for or against abortion.  EPA/ERIK S. LESSER

САЩ не са давали на Турция „зелена светлина“ за операция в Сирия

октомври 10, 2019
ердоbig_12c94

Ердоган пуска милиони мигранти, ако ЕС продължава да критикува операцията на Турция в Сирия

октомври 10, 2019
преписват142614_660_370

Учител нахлупи кашони на главите на ученици, за да не преписват

октомври 10, 2019
пикап19489230-7554085-image-a-1_1570622386139

Разгневени избиратели влачиха кмет с пикап – излъгал, че ще оправи пътищата

октомври 10, 2019
турция сирия операция

От последните минути: Турската армия нахлу в Сирия!

октомври 9, 2019
италияbig_1ee6

Италия намалява драстично броя на депутатите си, ще пести по 100 милиона евро годишно

октомври 9, 2019