ОБЩЕСТВО

Биволъ: Този документ беше намерен вчера в дупката край Радомир, където горяха документите на #ДЖИПИГЕЙТ

Биволъ: Този документ беше намерен вчера в дупката край Радомир, където горяха документите на #ДЖИПИГЕЙТ

 

документ-джи-пи-гейт

 

 

Разследващите журналисти от „Биволъ“, които преди месец нашумяха  заради аферата „Джи Пи Гейт“, публикуваха днес снимка на ново открит документ, част от горелите край Радомир други документи.

 

 

 

 

Във Facebook страницата на „Биволъ“ се появи снимка на обгорял документ, свързан с дейност в Крумовград, с изпълнител „Консист Консулт“ ЕООД.

От снимката не личи какъв е документът и за какво се отнася, тъй като голяма част от него е изгоряла.

 

 

 

 

 

От „Биволъ“ твърдят, че са го намерили на същото място, където преди месец бяха горени документи. Според тях това доказва, че „МВР и Прокуратурата не работят по разследването #GPGate, публикувано на 10/09 или ако работят, го правят изключително непрофесионално и мърляшки“. 

 

 

 
От изказването им става ясно, че „кой не е бръкнал, той не си е намерил документ“. Ето го:

 

 

„Този документ беше намерен вчера в дупката край Радомир, където на 13 септември горяха документите #ДжиПиГейт #ГеПиГейт Поредното „гражданско претърсване“, което направихме, беше документирано от немски журналисти.

 

 

 
Това е прясно доказателство, че МВР и Прокуратурата не работят по разследването#GPGate, публикувано на 10/09 или ако работят, го правят изключително непрофесионално и мърляшки. И до момента основната част от спасените документи отлежават някъде в полицията в Перник. Сред тях има и такива с ръкописни отметки, имена, телефони и инструкции за определени проекти.

 

 


Нека припомним също, че до момента няма нито един разпитан нито от #ДжиПиГруп, нито от свързаните консултантски фирми. Гръмките анонси на Борисов, че вади фирмата от текущите проекти са със съмнителна законосъобразност и прикриват факта, че прокуратурата и МВР пасуват и чадърът си стои.

 

 

 


Ето хронологията на събитията, която доказва бездействието на институциите:

 

 


10/09 Първа публикация #ДжиПиГейт в Биволъ

 


11/09 Сигнал на Биволъ до Прокуратурата и МВР, че се унищожават документи. Бойко Борисов нарежда на МВР да направи проверка

 

 


12/09 ГДБОП се свързва с нас и се срещат с Димитър Стоянов, не са предприети никакви действия, за да се спре изнасянето на документите и компютрите от Черни Връх 59А

 


13/09 Научаваме къде се изгарят документите и съобщаваме на ГДБОП. Първата им реакция е – ми не можем нищо да направим. Вечерта са арестувани нашите журналисти.

 


14/09 Става скандал заради арестите, но не и заради унищожените документи. Никой не пита ГДБОП как върви проверката. А тя не върви, защото прокуратурата не е образувала нищо.

 


17/09 След протест под прозорците на Цацаров е обявено за започване на проверка, която е възложена на Софийска градска прокуратура.

 

 

 

Оттогава до днес 13 октомври:

 

 

 
– МВР не е претърсило и иззело всички документи от мястото, където са изгаряни;

 

 
– Прокуратурата не е иззела документите от Перник;

 
– Нито ДАНС, нито Прокуратурата, нито МВР са поискали от нас копия от наличните електронни документи. Не, че ще им ги дадем, защото ги подготвяме за ОЛАФ, но можеха да се поинтересуват поне от кумова срама.

 
– Няма нито един разпитан освен… Димитър Стоянов, който вместо да си върши работата на разследващ журналист ходи на разпити… в Перник.

 

 

Това е реалността. Не се оставяйте да ви манипулират с гръмки съобщения за запори на 14 милиона евро, вадене на „Джи Пи Груп“ от обществените поръчки и прочее лакардии.

 

 

Доказателствата за съпричастност на институциите към гигантската корупционна схема са в дупката на полето край Радомир и ако отидете днес сигурно ще намерите някой полуобгорял документ с подпис и печат.

 
Вземете си го за спомен от изгорялата борба с корупцията на правителството на „Трите шишита“. Гарантираме, че никой няма да ви подгони за укриване на веществено доказателство.

 

 
Виждаме, че е спусната нова опорка, че трябва да имаме доверие в институциите. Но доверие се гради с действия и резултати. Такива не виждаме.“

 

 

Биволъ, Аларма нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024