Политика

Борисов се извини за Симеонов, но не го уволни! Майките излизат на нов протест, искат оставката му

Борисов се извини за Симеонов, но не го уволни! Майките излизат на нов протест, искат оставката му

 

 

1518181625_valeri-boiko

 

Инициативата „Системата ни убива“ организира нов протест с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

 

 

Майките на деца с увреждания отново ще са пред Министерски съвет с „уж болните си деца“ (б. ред. – скандалното и грозно определение е именно на Симеонов) в понеделник от 12,30 часа.

 

 

„Искаме оставката на Валери Симеонов от поста заместник министър председател на Република България, заради срамът който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение, заради системни обиди на членове на обществото и използване на езика на омразата, заради това, че превърна думата „патриот“ в обида!

 

Недопустимо е този човек, да продължава да представлява българския народ!

Незабавна оставка!“, пишат организаторите на протеста.

 

 

 

 

Пред партийната си телевизия СКАТ лидерът на НФСБ направи изключително грозно изказване за Закона за хората с увреждания:

„Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че този закон е заченат в грях. Той е започнат с грях, продължи с нарушения, с погазване на всякакви срокове на административните органи.“

 

 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на вицепремиера си Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, но не обели и дума за негово уволнение.

 

 

Борисов хем порица Симеонов, хем отказа да клати коалиционното споразумение с Патриотите като го отстрани.

 

 

„Мога само да се извиня от името на правителството за това, което Валери Симеонов е казал по адрес на майките на деца с увреждания. Такъв език е недопустим и се разграничавам от него. Крайно време е всеки да си мери думите. Това касае както опозицията, така и хората в управляващата коалиция. С майките постигнахме споразумение, дадохме си срокове, законопроектът мина на Министерски съвет, предстои обсъждане и се надявам да бъде гласувано до идния петък. Всичко, за което сме се разбрали, ще бъде изпълнено“, реше трижди премиера на страната.

 

 

 

Позорните думи на Симеонов предизвикаха лавина от гневни коментари, а майките на децата с увреждания, веднага поискаха оставката на Бойкоборисовия коалиционен партньор. Според тях лидерът на НФСБ няма място в управлението, а камо ли да отговарят за демографската политика.

 

 

„Този човек не може да остане и минута повече на поста си. Ние не искаме само неговата оставка. Днес, с вота на недоверие, искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система, за агонията, на която са подложени българските граждани. Така че днес е денят, в който искаме цялото правителство да си ходи“, коментира и председателят на БСП Корнелия Нинова, която се срещна с майките днес.

 

 

 

В призива за оставка на Симеонов се включиха и извънпарламентарните десни от Единна народна партия, които заплашиха Борисов „ако не пристъпите към неговото уволнение се налага всички ние да пристъпим към Вашето уволнение“.

 

 

Темата със скандалното изказване дойде като удобна топка на бившия безцензурен лидер и настоящ консерватор Николай Бареков, който напоследък гравитира около Волен Сидеров, който от своя страна е във все по-изострена словесна престрелка със Симеонов.

 

 

 

„В никакъв случай не бих подложил себе си и партията си заедно с хората, които вярват в идеалите на консерватизма и патриотизма, на каквато и да е било колаборация с моралния урод Валери Симеонов. Той няма грам човечност и е абсолютен дебил. Призовавам Бойко Борисов и Волен Сидеров, които са български бащи, незабавно да му поискат оставката. В противен случай и те нямат място в политиката“, заяви евродепутатът.

 

По същото време на насрочения протест на майките и то съвсем близо до правителствената сграда е насрочен и друг протест срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Акцията „Фандъкова, излез от дупката! Веднага!“ ще е пред сградата на Столична община на ул. „Московска 33“.

„Площад Славейков, Граф Игнатиев, Седмочисленици, а сега жълтите павета от градинката пред Университета и засипване на историческата дупка, зад паметника на Стамболов! Фандъкова, върви си!“, пишат организаторите на протеста срещу некачествените ремонти в столицата.

 

 

Оф нюз, Фрог нюз, Дарик, Би нюз

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024