Политика

Волен Сидеров сам спрял партийната си телевизия „Алфа“, подозират постановка…

Волен Сидеров сам спрял партийната си телевизия „Алфа“, подозират постановка…

атака660_6b53d436ad8b92dc5153f58be420fe58

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сам е спрял партийната телевизия „Алфа“. Това е основното обяснение за мистериозното спиране на телевизионния канал на управлвящата партия в понеделник.

Пред Епицентър.бг членът на Съвета на електронни медии Бетина Жотева съобщи, че на днешното заседание на медийния регулагор прекъсването на излъчването на телевизията непланирано е било първа точка от дневния ред.

Взето е решение в спешен порядък да се изпрати писмо до телевизия „Алфа“, в което се настоява за отговор защо медията е спряла излъчване в понеделник вечерта. Освен това СЕМ ще изпрати и свои представители в партийната телевизия.

Бетина Жотева каза още, че в медийния регулатор нямат обяснение за действията на „Алфа“. Няма процедура за отнемане на лиценза, медията не е и санкционирана, категорична бе тя. Жотева съобщи, че преди време срещу медията е имало жалби от граждани, но това не било изключение, тъй като и срещу други електронни медии имало подобни оплаквания.

„Алфа“ се издържа от партийната субсидия на „Атака“. Партията на Волен Сидеров получава парите според законовите разпоредби, както всички останали политически формации, имащи право на това.

В същото време от партия „Атака“ запазиха пълно мълчание по случая. Волен Сидеров и депутатите му не вдигат телефоните си, както и колегите от телевизия „Алфа“.

Партийната телевизия спря излъчване на програмата си в понеделник вечерта. Единственото, което се показва е черен екран с надпис „Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо“.

 

 

 

 

Не е изключено това да е постановка на Сидеров, за да бъде одобрена кандидатурата на Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР, е една от версиите.

 

 

 

 

 

Другата е, че решението за спирането на медията е взето след участието на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Още от деня“ на БНТ, където той съобщи, че няма никакъв шанс „Обединени патриоти“ да се коалират с партията на евродепутата Николай Бареков.

 

 

 

 

 

 

Съмнение, че това е постановка на Волен Сидеров изрази и коалиционният му партньор Валери Симеонов. Пред ПИК той казва, че акцията е чисто политическа:

„Това със спирането на телевизията не е нещо ново. Измислих го аз преди изборите през 2006 г., когато трябваше да вдигнем рейтинг на втория в класирането след балотаж – Волен Сидеров, спряхме телевизията за три дни и направихме 600 000 гласа. Това сега е повторение на моята идея“.

Другото обяснение на Валери Симеонов е, че Волен Сидеров искал да води евролистата на „Обединени патриоти“, за което в ОП нямат решение.

По повод настояването на Волен Сидеров за назначаването на Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР, вицепремиерът казва: „За мен този човек няма качества за тази работа, вече се видя какъв главен секретар беше“.

Валери Симеонов припомня още, че Волен Сидеров е бил в телевизия СКАТ „патриот на заплата“. За новия коалиционен партньор на лидера на „Атака“ Николай Бареков, вицето казва, че евродепутатът е силно компрометиран.

Очаквайте подробности

Епицентър

Политика

More in Политика

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024