Политика

ДПС поиска оставката на правителството и предсрочни избори: Намираме се в политически блокаж!

ДПС поиска оставката на правителството и предсрочни избори: Намираме се в политически блокаж!

114372_660_370

 

 

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова национално отговорните партии за обединение около алтернатива на формата за управление на базата на ясна програма за ускорено развитие на страната.

 

 

 

 

Той отново поиска оставката на кабинета и изтъкна, че предсрочните избори са неизбежни, но нито ново правителство след тях, нито нов кабинет в рамките на сегашния парламент биха променили ситуацията на политически блокаж. Затова ДПС не споделя философията „стани да седна“.

 

 

 

„Промяната е неизбежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и ще платим висока цена. В управлението трябва да има отговорни партии. Призоваваме всички национално отговорни партии да предприемем необходимите действия“, призова Карадайъ.

 

 

 

„Не говорим за алтернативни персони, а за алтернатива на формата на управление“, натърти Карадайъ.

 

 

 

„Това управление е вредно за страната и всички национално отговорни партии трябва да се обединят за решителни действия. Мирът, стабилността и демокрацията трябва да бъдат защитени“, заяви в паузата на заседанието на Централния съвет на ДПС.

 

 

 

„Има различни изходи – или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за всички, за цялата страна“, отсече лидерът на ДПС.

 

 

 

Движението от своя страна ще предприеме решителни действия в тази посока и те ще бъдат демократични, но и видими за всички, увери Карадайъ, без да издава какво точно ще предприеме партията.

 

 

 

 

„Какви ще ни бъдат тактическите действия в изпълнение на тази задача, всички ще бъдем свидетели, но те ще бъдат видими и за онези, които година и половина не искаха дори да ни чуят. И те ще бъдат демократични, политически инструменти“, уточни Карадайъ.

 

 

 

 

„Намираме се в ситуация на политически блокаж, пълен блокаж на властта, това популистко управление на страната е цинично, брутално и позорно за страната, повтори лидерът на ДПС.

 

 

 

 

 

Анализът на движението сочи, че участието на националистите във властта нанася огромни щети на демокрацията, ерозира държавността и подкопава дори крехкото доверие на гражданите в институции. „Днес на власт са езикът на омразата, ксенофобията, расизмът.

 

 

 

За всичко това основна отговорност носи ГЕРБ, констатира лидерът на ДПС. Налице е отдалечаване от хората и нерешаване на техните проблеми, които спомагат за все повече социални неравенства, бедност и липса на справедливост.

 

 

 

 

Всичко това изисква спешни действия от нас, добави Карадайъ.

 

 

 

 

Движението констатира, че едва ли не сме свидетели на нов „възродителен процес“, предвид преименуването на местности с български имена. ДПС ще иска срещи с главния прокурор и ръководителите на върховните съдилища за приключването на делото за „възродителния процес“.

 

 

 

Канал 3

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024