Политика

Заплатите няма да се променят след приемане на еврото, уверява Кристалина Георгиева, за цените дума не обелва…

Заплатите няма да се променят след приемане на еврото, уверява Кристалина Георгиева, за цените дума не обелва…

 

135384_n

 

 

 

Главният изпълнителен директор на Световната банка (СБ) Кристалина Георгиева определи като естествено и необходимо задължение България да влезе в чакалнята на еврозоната.

 

 

 

 

Влизането на страната ни в еврозоната означава, че ще имаме едно столче, на което ще пише България, обясни тя в ефира на БНТ.

 

 

Променят закона за БНБ заради еврозоната и ЕЦБ

Променят закона за БНБ заради еврозоната и ЕЦБ

Предвиждат институционална независимост на БНБ и персонална за Управителния съвет

 

 

Според Кристалина Георгива притеснението на хората, че заплатите в страната ще се променят, ако се приеме еврото в България, са неоснователни.

 

За промяната на цените и то в посока нагоре обаче и дума не обели…

 

ОТ КОМЕНТАРИТЕ:

Не забравяйте:

 

Световната Банка е Банка, не благотворителна организация. Тя дава пари само срещу ЛИХВА. Колкото до заплатите – да, няма да се променят. Ако сега получавате 2,000 лв като се въведе еврото ще получавате 1,025 евра (при курс 1.95). Виж при ценообразуването принципа ще е друг – ако 1л прясно мляко сега е 1.25 лв, то след въвеждане на еврото ще е 1.25 евра – фактите в другите държави това показват. Иначе колко сложно ще е всяка цена да се смени прилагайки курса 1.95 – тогава цената на млякото ще е 64 цента, хайде да го закръглим към 65. Че кой ще си играе да прави такива сметки. А и всяка промяна си е далавера нали – а ние българите се оказхме най-безскруполните. Не че правителството ще наложи такъв механизъм за ценообразуване, не. Бизнеса ще види възможност да ни одере живи отново. И държавата няма механизъм да контролира това.

 

 

 

 

Добре е да се работи с евро в България„, обобщи Кристалина.

 

 

Геогиева обясни, че 2/3 от средствата на Световната банка отиват в бедните държави, а останалата част отиват в страните с по-високи доходи.

 

 

Приоритетните държави с по-високи доходи са тези, които правят реформи, имат ясна стратегия за инвестиране и там, където виждаме големи резултати, като например Аржентина, поясни Георгиева.

 

 

Ние сме навсякъде, където проблемите на развитието и на сигурността на света са свързани„, изтъкна тя.

 

 

Кристалина Георгива призова да се замислим какъв ще бъде светът в бъдеще, как ще изглежда трудът в бъдеще и как се справяме с големите глобални предизвикателства.

 

ОТ КОМЕНТАРИТЕ:

 

България НЯМА задължение да приема еврото, или да чака в някаква чакалня! 2002 в Норвегия имаше референдум ЗА еврото или ЗА оставане с норвежката крона – масово ЗА кроната! Същия резултат при референдуми в Дания и Швеция! НЕ МОЖЕТЕ ДА НИ НАТРАПИТЕ ТАЗИ ВАЛУТА! В България си имаме лев!

 

 

Естествено ,че заплатите няма да се променят. Но цените – виж те със сигурност ще скочат с поне 5% – няма да умножат на 1,95, ще закръглят на 2.

 

 

Мдаа, когато Холандия прие еврото бях там. Заплатите не се покачиха, нито се понижиха и наистина останаха същите. Но повярвайте ми, цените в магазините се покачиха драстично, всичко което беше стотинки в гулдени го преобърнаха в стотинки евро. Ако България приеме еврото, народът тотално ще замре. Всички сладки приказки които ги казват за еврото по новините, не важат за хората които взимат заплати под 4000 лева.

 

 

Нюз БГ

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024