Европа

Италия изригна срещу ЕК, депутат си събу обувката и я постави върху документи на еврокомисар… ВИДЕО

Италия изригна срещу ЕК, депутат си събу обувката и я постави върху документи на еврокомисар… ВИДЕО

epa07113550 European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici reacts during a press conference at the European Parliament in Strasbourg, France, 23 October 2018. The EU Commission has rejected Italy's budget for 2019 in a historic process.  EPA/PATRICK SEEGER

Пиер Московиси

 

След като вчера Европейската комисия взе безпрецедентно решение, с което отхвърли проектобюджета на Италия, италиански евродепутат се доближи до еврокомисаря по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси, събу едната си обувка, произведена в Италия, сложи я върху документите на европейския комисар и се развика: „Италия заслужава уважение„, съобщават световни агенции.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комисията аргументира решението си с това, че бюджетът на италианското правителство за следващата година е в разрез с европейските правила и е в нарушение на обещания от по-рано за намаляване на дефицита.

 

 

 

 

 

Италианският евродепутат Анджело Чиока, който представлява партия „Лига“, част от управляващата коалиция в Италия с Движение „Пет звезди“, вероятно е най-сензационният глас от тези, които се обявяват против подхода на ЕС.

 

 

 

 

След като Московиси говори против бюджета, Анджело Чиока събу едната си обувка и я постави върху бележките на комисаря, след което заяви, че „Италия заслужава уважение“.

 

 

 

 

В Страсбург използвах обувката си (произведена в Италия), за да ходя върху планината от лъжи, които Московиси написа срещу нашата страна„, написа евродепутатът в „Туитър“.

 

 

 

 

Московиси отговори в социалната мрежа: „Тези, които смачкват текстове и решения с обувки, не зачитат правилата, институциите или демокрацията„.

 

 

 

Според еврокомисаря, цитиран от „Политико“, стореното от евродепутата не е забавно, защото е епизод, който може да постави началото на път към фашизъм.

 

 

 

 

Московиси призова европейците да останат „бдителни“, защото „демокрацията е крехка ценност“.

Европейският комисар смята, че епизодът с обувката е „уродлив“.

 

Нюз БГ, Еуронюз

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024