Коментари

Кога го решиха, кога ги събраха, кога ги платиха? Бойко Борисов даде 43 млн. лева на Георги Гергов, уж за благото на Варна

Кога го решиха, кога ги събраха, кога ги платиха? Бойко Борисов даде 43 млн. лева на Георги Гергов, уж за благото на Варна

 

 

big_big_big_Dupka_1-1-1

 

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на община Варна за 2018 г. в размер на 43,2 млн. лв., съобщиха от правителствената информационна служба.

 

 

Парите ще послужат за разрешаване на „инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна“, пише Moreto.net. Ще припомним, че общинският съвет на Варна взе решението само преди дни с относително крехкото мнозинство от 28 (от 51 възможни) гласа.

 

 

 

 

Ние от „Вихрогон“ се питаме това, което си задават като въпрос много хора във Варна, а и в държавата като цяло: Как е възможно решението на правителството да дойде толкова бързо след оспорваното от много страни становище на общината? 

 

 

 

 

Отговорът се набива на очи – става въпрос за схема, при която премиерът Бойко Борисов (няма кой друг!) си е стиснал ръката с Георги Гергов … и му е дал едни 43 млн. лева от държавната хазна! 

 

 

 

 

А защо?

Е, това вероятно е далеч по-важният въпрос, чийто отговор тепърва ще очакваме.

Само в едно сме сигурни – сделката не е заради това Варна да стане по-красива. За всички досегашни правителства и управляващи партии Дупката си беше препъникамък, защото цената на решаването на проблема винаги е била неизгодна… А тя никога не е била толкова висока, колкото сега!

 

 

 

 

Т.нар. Дупка в центъра на Варна заема площ от 3775 кв. м. между бул. „Княз Борис I”, ул. „Княз Ал. Батенберг”, ул. „Архимандрит Филарет” и ул. „Воден”. Тя е в този си вид от края на 80-те години, когато са съборени къщи с идеята да се строи търговски дом, който да е морски аналог на софийския ЦУМ. В процеса на работа обаче са били открити древни останки – част от крепостна стена и кула на античния Одесос от IV в. пр. н. е., които са уникални както за града, така и в национален мащаб. Това стопира проекта за изграждане на нов търговски център.

 

 

 

 

И едно дете ще прозре през схемата – има уговорка! Сега остава да видим какво ще се наложи да направи Гергов срещу тези 43 млн. от държавата. Може би всеки се досеща, като се знае каква е неговата политическа позиция… Но ще поживеем, ще видим…

 

Вихрогон

 

https://vihrogon.bg

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024